Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

«Είναι η οικονομία ηλίθιε»

Τον Ιανουάριο του 2016, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωνε στη διάρκεια συνεδρίου στο Νταβός της Ελβετίας κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε». Την (παραφρασμένη) έκφραση φαίνεται να μην ξέχασε ο Γιάνης Βαρουφάκης που βρήκε την ευκαιρία να στείλει το δικό του μήνυμα στον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας...
Το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη βρισκόταν στο μπλουζάκι που φορούσε: Ένας άνδρας σε αμαξίδιο και ένας άλλος ξαπλωμένος στο έδαφος με τη λεζάντα «It’s the economy stupid!» (Είναι η οικονομία ηλίθιε).
Ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, φρόντισε με τον τρόπο του να δημιουργήσει συνειρμούς και να στείλει το μήνυμά του...
Το DiEM25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκαν στο θέατρο Royal στην Πάτρα παρουσιάζοντας την πρόταση του κινήματος για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Για την κατάσταση στην Ελλάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ουσιαστικά τα μνημόνια έχουν καταργήσει την ελληνική κυβέρνηση και ότι όποιος δεν είναι διατεθειμένος να σταθεί ανυπάκουος στις παράλογες εντολές της τρόικας δεν μπορεί να υπόσχεται ανάπτυξη και ελαφρύνσεις στους πολίτες».
Για τις συμμαχίες που μπορεί να επιδιώξει με τις υπόλοιπες αντιμνημονιακές δυνάμεις είπε: «Τo DiEM25 προτείνει 7 άμεσες τομές για την Ελλάδα. Επιδιώκουμε τη συναίνεση, αλλά εάν αυτή δεν είναι εφικτή, θα δημιουργήσουμε οι ίδιοι τον πολιτικό φορέα που θα τις καταθέσει στον ελληνικό λαό».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: