Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Στα ΚΕΠ τα αδιάθετα δελτία κοινωνικού τουρισμού

Απο σήμερα Παρασκευή 15/9 μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ να παραλάβουν από τα ΚΕΠ τυχόν αδιάθετα δελτία για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΓΑ.
Ενημέρωση από τον ΟΓΑ για τη διαδικασία αναδιανομής των αδιάθετων δελτίων του Κοινωνικού-Ιαματικού τουρισμού, του Εκδρομικού προγράμματος και των δελτίων Θεάματος του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2017 διαμορφώνεται όπως παρακάτω:
Από σήμερα 15/09/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία των προγραμμάτων Κοινωνικού-Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομικού Προγράμματος και δελτίων Θεάματος του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2017, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, σε όλους τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής για τα ανωτέρω προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι 08/09/2017.
– Στα προγράμματα Κοινωνικού-Ιαματικού και Εκδρομικού Τουρισμού, η σειρά προτίμησης και ειδικότερα η πρώτη επιλογή στην αίτηση συμμετοχής στα ανωτέρω προγράμματα, καθορίζει σε πιο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν οι δικαιούχοι με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, αν για παράδειγμα κάποιος δικαιούχος επέλεξε ως πρώτη επιλογή το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού αλλά κληρώθηκε στο πρόγραμμα του Εκδρομικού Τουρισμού επιτρέπεται να συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας στο πρόγραμμα του Κοινωνικού τουρισμού. Αντιθέτως αν κάποιος δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής ως πρώτη προτίμηση το Εκδρομικό πρόγραμμα τουρισμού και κληρώθηκε σε αυτό, δεν μπορεί να συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας σε κανένα άλλο πρόγραμμα εκτός του εκδρομικού προγράμματος.
– Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου η σειρά προτίμησης στην αίτηση συμμετοχής δεν επηρεάζει τη συμμετοχή στη διανομή με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι 08/09/2017.
Ειδικότερα, για να παραλάβουν τυχόν αδιάθετα δελτία οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού-Ιαματικού Τουρισμού, πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
  1. Κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher).
  2. Από 15/09/2017, καταχώρηση στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr, από τους ίδιους τους δικαιούχους ή μέσω ΚΕΠ.
  3. Μετά την καταχώρηση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ, οι δικαιούχοι πρέπει να προσέρχονται στο ΚΕΠ για να παραλάβουν τα δελτία τους αυθημερόν. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δικαιούχοι θα χάνουν τα δελτία τους, τα οποία θα είναι διαθέσιμα ξανά.
Επισημαίνεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής δελτίων αυθημερόν μετά από αναμονή περίπου 30 λεπτών της ώρας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ: www.oga.gr, στη διαδρομή Προγράμματα Αγροτικής Εστίας/ Πληροφορίες για τους δικαιούχους προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: