Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών: Ενημερωτική Εκδήλωση στα Γιαννιτσά

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών (WMDA-World Marrow Donor Association) ως το Τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Για το 2017, η ημέρα αυτή θα είναι η 16η Σεπτεμβρίου.
Εκείνη τη μέρα θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών η Ν. Υ. Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή» και το Δήμο Πέλλας οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια της οποίας θα γίνουν ομιλίες για την εθελοντική δωρεά αίματος και μυελού των οστών, λήψη στοματικού επιχρίσματος από άτομα που ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών έτσι ώστε να ενταχθούν στην Ελληνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (BMDA) και τέλος αιμοληψίες από εθελοντές αιμοδότες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, στην πόλη των Γιαννιτσών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
10.00 Έναρξη λήψης αίματος και στοματικού επιχρίσματος από εθελοντές
11.00-12.30 Ενημερωτική εκδήλωση - Πρόγραμμα
  • Χαιρετισμός της Επιστημονικά Υπεύθυνης της Ν. Υ. Αιμοδοσίας του Ν. Γιαννιτσών, κ. Ιωακειμίδου Αλίκης, Ιατρού Βιοπαθολόγου, Επιμελήτριας Α΄.
  • Χαιρετισμοί φορέων.
  • Ομιλία με θέμα: «Δότες μυελού των οστών-ομφαλοπλακουντιακών κυττάρων. Ο ρόλος των μοσχευμάτων: Τι υπάρχει; Τι πρέπει να γίνει;» με ομιλητή τον κ. Σμία Χρήστο, Ιατρό Αιματολόγο, Διευθυντή στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Διοικητή Γ.Ν. Πέλλας.
  • Συνάνθρωποί μας μοιράζονται τα προσωπικά τους βιώματα από τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Χαριτωνίδης Απόστολος Μεταμοσχευμένος, Αθλητής του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων «Δρομέας» - Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αγώνων Μεταμοσχευμένων, Μανώλα Μαρία Δημοτική Υπάλληλος Μεταμοσχευμένη, Μπατικούδη Λαμπρινή Νοσηλεύτρια Μεταμοσχευμένη, Μπαλάσκας Χρήστος Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής.
12.30-2.00 Συνέχιση και ολοκλήρωση των λήψεων αίματος-στοματικού επιχρίσματος.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: