Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Εκτός του κανόνα 1 προς 4 οι συμβασιούχοι – Συμφώνησαν οι Θεσμοί

Το «πράσινο» φως για την πρόσληψη των συμβασιούχων καθαριότητας εκτός του κανόνα 1 προς 4 πήρε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν στην ιστοσελίδα πηγές του ΥΠΔΑ «το θέμα δεν ετέθει καν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακιών»,  γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι Θεσμοί έκαναν δεκτό το επιχείρημα του υπουργείου ότι δεν μπορούν να μπουν στον κανόνα προσλήψεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό».
Είχε τεθεί τον Μάιο
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε τεθεί από τα τεχνικά κλιμάκια στις συναντήσεις του περασμένου Μαΐου και οι επιτελείς του ΥΠΔΑ ανέμεναν να τεθεί εκ νέου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και με δεδομένο ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης πήρε το οκ για όλα τα εκκρεμή θέματα και κυρίως για την αξιολόγηση, θεωρείται απίθανο να τεθεί εκ νέου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις περισσότερες από 6.6667 προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων χωρίς τον βραχνά της περικοπής άλλων αναγκαίων προσλήψεων που έχουν προγραμματιστεί για το 2018 (με βάση τον κανόνα 1 προς 3) κυρίως σε υγεία και παιδεία.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: