Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.: Απλήρωτοι 35 εργαζόμενοι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας, πιθανή η δυσλειτουργία στον Παιδικό Σταθμό

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους 35 συναδέλφους μας στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του ΥΠ.ΠΟ.Α., οι οποίοι δυστυχώς είναι τα πρώτα θύματα του χυδαίου πολέμου που δέχεται το Ταμείο τα τελευταία δύο χρόνια. Οι συνάδελφοι του Τ.Α.Υ.ΥΠ.ΠΟ., με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ., δεν θα λάβουν το μισθό τους στο τέλος του μήνα, ένα γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά στα 22 χρόνια λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των Υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.Α.
Και αυτό συνέβη γιατί το Ταμείο δεν είχε τα χρήματα που απαιτούνταν για τη μισθοδοσία τους, καθώς το Τ.Α.Π.Α που παραμένει ακέφαλο δεν έχει εκταμιεύσει τις δόσεις που οφείλει και χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, τη μισθοδοσία των εργαζομένων, την πληρωμή των κατασκηνώσεων και τις άλλες δράσεις του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.
Στους συναδέλφους που μένουν απλήρωτοι και στις οικογένειες τους θα έπρεπε κανονικά να απολογηθούν όλοι εκείνοι, πρώην πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου, διορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες, διατεταγμένοι κονδυλοφόροι και συνδικαλιστικές καρικατούρες, που πολέμησαν και πολεμούν από κοινού και σε πλήρη συνεργασία το Ταμείο με μοναδικό σκοπό το κλείσιμο του.
Δυστυχώς, όμως το κακό που προκάλεσε ο ανηλεής πόλεμος στο Ταμείο δεν σταματάει εδώ. Η επόμενη δυσμενής εξέλιξη θα είναι σε λίγες μέρες το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού, αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα για τα τρόφιμα, τα καύσιμα των σχολικών και γενικά για τα είδη άμεσης ανάγκης που απαιτούνται για τη λειτουργία του.
Ως Γ.Σ της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. εκφράζουμε για ακόμη μία φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας που βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση και δεσμευόμαστε πως από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Καλούμε την Υπουργό, κα. Λυδία Κονιόρδου, να δώσει άμεσα λύση τοποθετώντας άμεσα νέο πρόεδρο στο Τ.Α.Π.Α., ώστε να εκταμιευθούν αμέσως 2 τουλάχιστον από τις οφειλόμενες δόσεις προς το Ταμείο Αλληλοβοηθείας για να καλυφθούν οι μισθοί των εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου, τα έξοδα λειτουργίας του παιδικού σταθμού για το ίδιο διάστημα και να γίνει η αποπληρωμή των κατασκηνώσεων που εκκρεμή. Απαιτούμε, να σταματήσει τώρα ο πόλεμος λάσπης κατά του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, μέσα και έξω από το ΥΠ.ΠΟ.Α, που είχε ήδη θύματα 35 εργαζόμενους.

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: