Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Π. Μυλοτόπου (4-1)10-1. Σκορ-μαμούθ με «πεντάσφαιρο» Ρέκο και εμφάνιση της... «δεκάρας»

Το μεγαλύτερο σκορ της ιστορίας του στην κατηγορία, κι ένα από τα μεγαλύτερα διαχρονικά για αγώνες πρωταθλήματος Α1 ερασιτεχνικής, πέτυχε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας με αντίπαλο την Δόξα Π. Μυλοτόπου. Με τον Ρέκο να «πυροβολεί κατά ριπάς» και να πετυχαίνει πέντε τέρματα(!!!) και τον Μπρατσούδη επικουρικά άλλα δύο, εμφάνισε σήμερα μια απίστευτη εκτελεστική δεινότητα, που σε καμία περίπτωση όμως δεν συνάδει με την εικόνα του αγώνα τουλάχιστον στην πρώτη ώρα διεξαγωγής του.
Αν και το παιχνίδι δεν αντέχει σε σοβαρή ανάλυση και κριτική μ' αυτή την έκταση του σκορ, εντούτοις οι φιλοξενούμενοι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο στάθηκαν αρκετά καλά κυρίως μεσοεπιθετικά, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που παρουσιάσθηκαν μέτριοι, με πολλά επιπόλαια και εύκολα λάθη σε όλες τις γραμμές. Οι τρανταχτές όμως αμυντικές αδυναμίες της Δόξας, έφεραν την Πέλλα να ευτυχεί να ευστοχεί σχεδόν σε κάθε τελική της προσπάθεια! Όσο περνούσε η ώρα, με την κούραση να κάνει την εμφάνισή της στους παίκτες της Δόξας και με σκορ ημιχρόνου το ευρύ 4-1, τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο για τους πιο γυμνασμένους γηπεδούχους, που κυκλοφόρησαν κατά διαστήματα καλύτερα την μπάλα, έκλεισαν όλους του διαδρόμους και κάθε επίθεση μέχρι το τέλος «μύριζε» γκολ. Απόρροια αυτής της εικόνας, σε άμεση συνάρτηση με τα άλλα δύο τέρματα που επιτεύχθησαν γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο για την Πέλλα φτάνοντας το σκορ στο 6-1, αλλά και την αποβολή του τερματοφύλακα Διαμαντίδη στο 70' για διαμαρτυρία σε υπόδειξη πέναλτι του κ. Μπουρλούτσκι, ήταν οι παίκτες της Πέλλας να έχουν την μπάλα συνεχώς στα πόδια τους και να βγαίνουν κατά κύματα στην επίθεση, φτάνοντας στο εμφαντικό τελικό 10-1!
Πέντε γκολ ο Ρέκος(12', 55' 63', 74' και 86') που σήμερα είχε το «άγγιγμα του Μίδα» στην επαφή του με τα δίχτυα, δύο ο Μπρατσούδης(10',40') κι από ένα οι Ζούζουλας(35'), Σταυρακάκης(70' με πέναλτι) και Γουστέρης(90') που λίγο νωρίτερα είχε και ένα δυνατό σουτ στο δεξί κάθετο δοκάρι της Δόξας. Σχέδον όλα τα τέρματα της Πέλλας ήταν ώραια σε εκτέλεση, όπως κι αυτό της τιμής της Δόξας, με τον Σωτηριάδη να μειώνει προσωρινά σε 2-1(20').
Η Πέλλα που δεν έπιασε γενικά καλή απόδοση σήμερα, κι αυτό δεν είναι τρολάρισμα στο άκουσμα ενός σκορ 10-1, πιστοποίησε τουλάχιστον αυτό που έδειχνε και στις τελευταίες προπονήσεις της εβδομάδας, ότι επιθετικά σκοράρει για πλάκα! Διαπίστωσε όμως επίσης ότι οι συχνές προπονήσεις για όλους τους ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο αναγκαίες, αλλά επιβεβλημένες και απαραίτητες...
Η Δόξα έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει για να σταθεί ανταγωνιστικά και αξιοπρεπώς σ' αυτή την κατηγορία. Έχει την εμπειρία κάποιων καταξιωμένων ποδοσφαιριστών με αρκετές παραστάσεις στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όμως τις λείπουν εμφανώς τα «πνευμόνια», η διάρκεια και τα νιάτα.
Πολύ καλή καλή η διαιτησία του κ. Μπουρλούτσκι, που ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις, με τους δύο βοηθούς Παπαδόπουλο και Μιχάλογλου χωρίς σοβαρές δυσκολίες να έχουν καλές υποδείξεις. Για την φάση που διαμαρτύρεται η Δόξα που ήταν και η μοναδική που σηκώνει κάποια «παρεξήγηση», την υπόδειξη πέναλτι σε δυνατό μαρκάρισμα του Διαμαντίδη πάνω στον Μπρατσούδη, με το οποίο η Πέλλα έφτασε στο 7-1 και επέφερε παράλληλα την αποβολή του «μαινόμενου» τερματόφύλακα των φιλοξενουμένων, προσωπική μου άποψη είναι το δίκιο είναι με τον κ. Μπουρλούτσκι, αφού το ότι βρίσκει την μπάλα ο Διαμαντίδης, δεν «απενοχοποιεί» την δυνατή προβολή με τα δύο πόδια που κάνει στα πόδια του Μπρατσούδη. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι το «δίκιο» είναι με το μέρος του τερματοφύλακα και ο διαιτητής υπέπεσε σε ένα ανθρώπινο λάθος(ο κάθε λογικός και σώφρωνας φίλαθλος αντιλαμβάνεται ότι η έκταση του σκορ εμποδίζει όποιες σκέψεις για δόλο και κακή πρόθεση στην απόφαση του διαιτητή), από τα χιλιάδες που βλέπουμε καθημερινά στα γήπεδα όλου του πλανήτη, η ανάρμοστη αντίδραση του πολύπειρου και αξιόλογου τερματοφύλακα δεν τον δικαιώνει.
➤Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στον Εξαπλάτανο.
➤Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ακόμη μία σημαντική μεταγραφή για την ομάδα μας, αφήνοντας ένα μικρό παράθυρο για ακόμη μία μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.
➤Δυσάρεστη η εικόνα, της για πολλοστή φορά ελάχιστης προσέλευσης του φίλαθλου κόσμου της Πέλλας στο γήπεδο. Είναι τουλάχιστον οδυνηρό ένα χωριό 3.000 και πλέον κατοίκων, με τουλάχιστον το 1/3 του ποδοσφαιρόφιλους και φιλάθλους, με μια ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στους και στους δύο θεσμούς της ΕΠΣ Πέλλας, να κόβει τις περισσότερες φορές λιγότερα από 50 εισιτήρια!
➤Παρόντες και σήμερα στο γήπεδο της Πέλλας οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Θεσ/νίκης, με τους παράγοντες και τους φίλους του συλλόγου μας, αλλά και των φιλοξενουμένων σήμερα που έτυχαν της άμεσης «περιποίησης» τραυματία ποδοσφαιριστή τους, να είναι πολύ ευτυχείς με την παρουσία και τις πολύτιμες υπηρεσίες τους!
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης(Δεληπαναγιώτης 66'), Σιαματάς, Σιάγκας, Πλιόγκας, Μπρατσούδης, Χαχαμίδης(Στάγκος), Σιταράς, Ρέκος Ι.Β., Ζούζουλας(Παπαγεωργίου 61'), Μεταξάς(Γουστέρης 51'). Απόντες: Τοπάλης, Καρασμάνης, Καραμούζας.
Δόξα Π. Μυλοτόπου (Τσαλκιτζής): Διαμαντίδης, Ραμπούσης, Ζελέζνιοβ, Τάντης, Θέμελης(Τσίκος 60'), Τόσιος(Δήμτσης 65'), Χατζηαλεξιάδης, Βελισκάκης(Τριανταφυλλίδης 55'), Σωτηριάδης(Σιμήτης Μ-Π 72'), Γρηγορίου, Σέλγκου.







































Δεν υπάρχουν σχόλια: