Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ξε-φυλίζοντας το ΚΚΕ

Αξιοσημείωτη ήταν για άλλη μια φορά η στάση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου θυμίζοντας την ιστορική του αλλεργία με την ομοφυλοφιλία και όσα μέλη του παρουσίασαν «αποκλίνουσα» σεξουαλική συμπεριφορά στο παρελθόν.
Μόνο ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος είχε επιβάλλει την ανοχή των «διαφορετικών» προσωπικών του επιλογών από το κομματικό ιερατείο, προς μεγάλη αμηχανία της κομματικής βάσης. Αποδεικνύοντας συγχρόνως ότι τα δύο μέτρα και δύο σταθμά ισχύουν και τις καλύτερες οικογένειες.
Παρά την ωμή παρέμβαση της Εκκλησίας, διαμορφώνεται μια προοδευτική πλειοψηφία ενώ καταγράφονται και τολμηρές φωνές όπως αυτή του Γιάννη Ραγκούση  που συγκρούστηκε με την εκκλησιαστική υποκρισία. Το συντηρητικό στρατόπεδο ήταν αναμενόμενο: ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων και από κοντά το Κομμουνιστικό Κόμμα!
Στη Βουλή το ΚΚΕ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο «θεμελιώνει και αναπαράγει τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό μεταξύ του βιολογικού και κοινωνικού φύλου», ενώ  χαρακτήρισε την ταυτότητα φύλου «γλωσσική κατασκευή αστικών θεωριών». Πιστό στη σταλινική πατριαρχία, το κόμμα που άλλοτε έκφραζε την πρόοδο κόντρα στη συντήρηση, θεωρεί τους διεμφυλικούς, «ασθενείς» που το δικαίωμά τους είναι «κολοβό» και τους αποκόπτει από την ταξική πάλη!
Το ΚΚΕ φροντίζει να αποδίδει στον καπιταλισμό ό,τι δεν εξυπηρετεί τον πολιτικό του καιροσκοπισμό και το ψάρεμα συντηρητικών ψηφοφόρων. Δεν διαφέρει από όσους επαναλαμβάνουν εδώ και 40 χρόνια τα ίδια επιχειρήματα κόντρα σε κάθε αυτονόητη προοδευτική μεταρρύθμιση. Διαφορετικά, η μοιχεία θα ήταν ακόμη ποινικό αδίκημα, το σύμφωνο συμβίωσης - στο οποίο επίσης εναντιώθηκε ο Περισσός - και η ομοφυλοφιλία «παρεκτροπή της γενετήσιας λειτουργίας». 
Ίσως πάλι στον κομμουνιστικό παράδεισο του ΚΚΕ, όλες αυτές οι «ασθένειες» να έχουν εξαλειφθεί. Μέχρι τότε, οι ασθενείς διατηρούν το δικαίωμα να υποφέρουν.΄

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: