Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Νέο πεδίο μάχης λαμπρόν: η φαρμακευτική κάνναβη

Μετά το ομοφοβικό παραλήρημα που κυρίευσε τη χώρα για ένα αυτονόητο νομοσχέδιο, οι οπαδοί του Μεσαίωνα προετοιμάζονται ήδη για την επόμενη μάχη με τον ορθό λόγο, στο γήπεδο της χυδαιότητας. 
Η ομάδα τους θα αγωνιστεί με την ίδια σύνθεση: υπερσυντηρητικές διακηρύξεις, λαϊκιστές πολιτικοί, ιερατείο  και ΜΜΕ παραπληροφόρησης προπονούνται καθώς η κυβέρνηση θα νομοθετήσει για να απλοποιήσει την - ήδη νόμιμη - πρόσβαση σε σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης υπό τον ΕΟΦ και να διευκολύνει επενδύσεις και αναπτυξιακές πρακτικές.
Μπορεί κανείς να μαντέψει ήδη τα πρωτοσέλιδα και τις υστερικές δηλώσεις που θα ανασύρουν μεταξικά στερεότυπα και θα χλευάζουν χυδαία τους ασθενείς και τους υποστηρικτές της παραγωγής κάνναβης. Το προαναγγέλλουν ήδη οι γραφικές και οι πεζοδρομιακές δηλώσεις καθώς και οι σκόπιμες διαστρεβλώσεις.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει, έγκαιρα, να αποσαφηνίσει το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας πριν ξεκινήσουν οι υπερβολές και τα fake news. Απ’ την ταχύτητα, τη σαφήνεια και την αποφασιστικότητά της εξαρτάται η περίθαλψη χιλιάδων ασθενών που αντιμετωπίζουν προβλήματα πιεστικά, η εισροή σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία και η αξιοποίηση των εγχώριων δημιουργικών δυνάμεων στους τομείς της καλλιέργειας και της μεταποίησης του φυτού. 
Πριν από 15 χρόνια είχε γίνει μόδα οι πολιτικοί να ισχυρίζονται ο ένας μετά τον άλλο ότι στα φοιτητικά τους χρόνια είχαν δοκιμάσει κάνναβη, ώστε να βελτιώσουν το προφίλ τους. Σήμερα που το κλίμα είναι υστερικό, θα αμφισβητήσουν την ιατρική χρήση της κάνναβης;

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: