Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

«Πνίγηκαν» σε ένα νομοσχέδιο

Η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού και η επιρροή οπισθοδρομικών αντιλήψεων αποτυπώθηκαν στην αναταραχή του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου. Μια αυτονόητη αλλαγή, που σε άλλες χώρες πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες.
Η ΝΔ, περισσότερο εκτεθειμένη από όλους, υποσχέθηκε στη ΛΟΑΤ κοινότητα να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά τελικά «καπελώθηκε» από τον Άδωνι και την Εκκλησία ενώ ο Κ. Μητσοτάκης εξέπληξε δυσάρεστα τη Βουλή με τις ιστορίες για ψυχίατρους και εξωγήινους! Για ψυχιατρικά προβλήματα μίλησε και ο Β. Λεβέντης που πάντως παραδέχθηκε ότι απευθύνθηκε στην Ιεραρχία για να καθορίσει τη στάση του.
Στη ΔΗΣΥ, με πρώτη την Φώφη Γεννηματά που επέλεξε να απουσιάσει, καταγράφηκαν οι περισσότερες διαρροές, που πιστοποίησαν τις προσωπικές πολιτικές και τη συντηρητική διολίσθηση που ταλαιπωρεί το χώρο. Την τιμή της κεντροαριστεράς έσωσε το Ποτάμι με την καθαρή στάση του. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Γ. Μαυρωτάς, τόσο με το σαφές πολιτικό στίγμα που εξέπεμψε, όσο και με τις καταγγελίες για πιέσεις  που ασκήθηκαν ώστε να απειληθεί η δεδηλωμένη της κυβέρνησης.
Η ταυτόσημη θέση Χ.Α. και ΚΚΕ δεν εξέπληξε ενώ οι ΑΝΕΛ, με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και την επαμφοτερίζουσα στάση τους, προκάλεσαν αχρείαστα προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία και στο εσωτερικό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται τη νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά έφυγε και αυτός από την κοινοβουλευτική μάχη με απώλειες.
Η απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η κοινωνία «δεν είναι έτοιμη για τέτοιες αλλαγές» είναι πώς η πολιτική τάξη οφείλει να την οδηγεί στο επόμενο βήμα. Στην παρούσα συγκυρία ίσως και να ήταν ένα βήμα πίσω.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: