Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Διαψεύδει και υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας

Η Νέα Δημοκρατία «επιχειρεί μάταια να παραχαράξει την πραγματικότητα για να σβήσει το παρελθόν της και τις ευθύνες της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το οποίο απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση που νωρίτερα έκανε λόγο για εξαπάτηση του λαού από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. στο θέμα των συντάξεων.  
Στη δήλωση του τομεάρχη Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, τονιζόταν ότι δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα από όσα είχε δεσμευθεί η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με τις συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. 
Όχι μόνο δεν έχουν εκδοθεί οι εκκρεμείς συντάξεις, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, υπογράμμιζε ο κ. Βρούτσης, υποστηρίζοντας πως η σημερινή εικόνα στο ασφαλιστικό σύστημα έχει ως εξής:
 • Πάνω από 300.000 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ κόστους πάνω 3 δισ. ευρώ, έχουν παγώσει.
 • Η έκδοση των λιγοστών συνταξιοδοτικών αποφάσεων γίνεται με το σταγονόμετρο και με ρυθμό χελώνας
 • Όλες οι νέες συντάξεις, αλλά και οι παλαιές - μετά τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς - θα έχουν υποστεί  συνολική μείωση 20 - 40%.
 • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια έχουν υπερδιπλασιασθεί, λόγω της  εξοντωτικής  αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών
 • Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας μπλόκαραν το λογισμικό έκδοσης και απονομής συντάξεων χηρείας  για να αποκρύψουν τη γενιά των συντάξεων των 160 ευρώ  και 180 ευρώ.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει πως η ανακοίνωση της Ν.Δ. παρουσιάζει παντελώς ψευδή στοιχεία, παραθέτοντας -όπως αναφέρει- την πραγματική εικόνα των αριθμών, εκτοξεύοντας παράλληλα αιχμές κατά της Ν.Δ.:   
- Η Ν.Δ. «ξεχνά» ότι άφησε απλήρωτες 357.544 συνταξιοδοτικές παροχές και ότι από την 01/01/2015 έως την 31/08/2017 έχουν εκδοθεί συνολικά 428.434 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. 
- Η Ν.Δ. αποσιωπά το γεγονός ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 23,3 δισ. ευρώ, το 90% ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν πριν από το 2015.
- Η Ν.Δ. έχοντας υποστηρίξει αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων, που συνολικά οδήγησαν σε μειώσεις έως 52% του ετήσιου εισοδήματος των συνταξιούχων, επισείει τον κίνδυνο δήθεν νέων οριζόντιων μειώσεων έως 40%.
- Η Ν.Δ. αποκρύπτει ότι, παρά τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων  επί των ημερών της, παρέδωσε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμά  1,186 δισ. ευρώ.  
Τέλος, το υπουργείο τονίζει ότι η θετική πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ και η επίτευξη πλεονάσματος είναι στοιχεία «που επιβεβαιώνονται καθημερινά στην πράξη και δεν μπορούν να διαψευστούν με έωλους και ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: