Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Διπλή έρευνα κατά δικαστών για την καθυστέρηση στην υπόθεση των στημένων

Διπλή έρευνα, τόσο πειθαρχική, όσο και ποινική διατάχθηκε σε βάρος δικαστών για την πολύμηνη καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος για την υπόθεση των στημένων αγώνων και των παράνομων στοιχημάτων.
Η διπλή έρευνα γίνεται συγκεκριμένα σε βάρος του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών και τα δύο μέλη του δικαστικού συμβουλίου, που εξέδωσαν πρόσφατα το εν λόγω βούλευμα, 14 ολόκληρους μήνες μετά την υποβολή της σχετικής εισαγγελικής πρότασης από τον εισαγγελέα, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.
Οι δικαστές ελέγχονται ήδη και ποινικά και πειθαρχικά για την μη έγκαιρη έκδοση του βουλεύματος από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρυσούλα Παρασκευά, που έχει και την εποπτεία του πειθαρχικού ελέγχου για όλους τους δικαστικούς.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες οι ελεγχόμενοι δικαστικοί έχουν ήδη κληθεί και έχουν δώσει εξηγήσεις.
Η πειθαρχική όσο και η ποινική έρευνα δρομολογήθηκαν μετά από σχετική εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, και σε ότι αφορά το σκέλος της ποινικής έρευνας, την παραγγελία για τη διενέργειά της έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Η ποινική προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι με το επίμαχο βούλευμα, μεταξύ των άλλων παραγόντων του ποδοσφαίρου, παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα) και την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας (πλημμέλημα) και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού έως πρότινος, ενώ απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, εκβίασης και ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη.
Με το βούλευμα αυτό του απαγορεύθηκε η ενασχόληση με θέματα ποδοσφαίρου όσο διαρκεί η δικαστική εκκρεμότητα και με ανακοίνωσή του μετά την έκδοση του βουλεύματος ο Βαγγέλης Μαρινάκης όρισε για την θέση του Προέδρου στον Ολυμπιακό τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: