Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας για το 2017

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, θα γιορτάσει και φέτος τον ερχομό των Χριστουγέννων με  το στολισμό δένδρου και εκδηλώσεις στην Έδεσσα και στην Πέλλα.
  • Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 11.00 π.μ., Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δένδρου θα γίνει από τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του   Δημοτικού Σχολείου της Πέλλας με στολίδια που φιλοτέχνησαν τα ίδια τα παιδιά.
Θα προηγηθεί ένα δρώμενο από τους μαθητές με θέμα «Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα έθιμα με ρίζες στην αρχαιότητα»
Την εκδήλωση θα συνοδεύουν  με μουσική και τραγούδια μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.
  • Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 5.30 μ.μ.,Παλιά Μητρόπολη Έδεσσας
Η εκδήλωση ξεκινά την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 5.30 μ.μ., στον χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας - Γιαννιτσών, στην περιοχή των μύλων στο Βαρόσι. Εκεί τα παιδιά θα παρακολουθήσουν το δρώμενο "Ο κυρ Βασίλης, ο Άι Βασίλης", που αφορά στο "ζωντάνεμα" ενός σύγχρονου παραμυθιού που γράφτηκε από τον Θοδωρή Παπαϊωάννου και ντύθηκε με ήχους και δράση από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ, τη Θεοδώρα Γκουράνη, τον Θοδωρή Παπαϊωάννου και τη Σοφία Θεοδωρίδου. 
Αμέσως μετά, η εκδήλωση θα συνεχιστεί στην αυλή του ναού της Παλιάς Μητρόπολης Έδεσσας (Κοίμηση Θεοτόκου), όπου τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας θα στολίσουν το δέντρο.  
Η Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας θα συνοδεύει τον στολισμό με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.  
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Ελισάβετ Φράγκου, την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, Σοφία Θεοδωρίδου, Θεοδώρα Γκουράνη  και Θοδωρή Παπαϊωάννου, καθώς και την Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας και τον αρχιμουσικό Λάκη Σαμαρά.
Τα δένδρα  είναι, όπως κάθε χρόνο, ευγενική χορηγία του Δασαρχείου Αριδαίας. 
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες: Γιώργος Σταλίδης, Αλεξάνδρα Σκίτσα, Αρχαιολόγοι
Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, 580 05, Πέλλα, Τηλ. 23820 31160
Αριθμ. Τηλ/τυπίας: 23820 33092
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, Έδεσσα, Αριστοτέλους 16, Τηλ. 23810 24356
Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εφορείας
δημοσιεύονται στους παρακάτω κόμβους:

Δεν υπάρχουν σχόλια: