Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Βιοτέχνες: Ζητούν παράταση για τακτοποίηση υποχρεώσεων προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

Παράταση τριών εργάσιμων ημερών για την καταβολή των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μεταθέτοντας την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας στις 3 Ιανουαρίου 2018, αντί της 29ης Δεκεμβρίου 2017, ζητά η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας είναι πολλά, γνωστά και από κοινού διαπιστωμένα. Πολλά εξ αυτών είναι δύσκολο να επιλυθούν, λόγω της επικρατούσας οικονομικής συγκυρίας και ως ένα βαθμό αυτό είναι κατανοητό. Ωστόσο πιστεύουμε ότι πρέπει έστω και σε κάποια “μικρά” φαινομενικά προβλήματα η Πολιτεία να μεριμνήσει για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πάμπολλες υποχρεώσεις τους».
Ο πρόεδρος του ΒΕΘ και πρώτος αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εξηγεί ότι «ο λόγος της αιτούμενης παράτασης των προθεσμιών είναι ότι τα χρεόγραφα των επιχειρήσεων λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και ως εκ τούτου θα εμφανιστούν στους εταιρικούς τους λογαριασμούς στις 3 Ιανουαρίου 2018, την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι η αιτούμενη παράταση είναι απαραίτητη και εκφράζει την ελπίδα του προς τον αρμόδιο υπουργό, «να δείξει κατανόηση και να δώσει τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους και να ανταπεξέλθουν εμπρόθεσμα σε αυτές».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: