Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Η φωταγώγηση του Δέντρου των Χριστουγέννων και των Γιαννιτσών

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σε εορταστικό χριστουγεννιάτικο κλίμα και με την παρουσία πλήθους πολιτών, έγινε την περασμένη Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, το άναμμα του Δέντρου των Χριστουγέννων του δήμου Πέλλας, στην πλατεία Γκόνου Γιώτα, στα Γιαννιτσά, από τον δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο.
Σε Χριστουγεννιάτικη, γιορτινή ατμόσφαιρα και με τους ήχους μουσικών συνόλων του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Διευθύντριας Μάχης Κυπραίου, αλλά και της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου, ακούστηκαν κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ μετά την λήξη της αντίστροφης μέτρησης, ο δήμαρχος κ. Στάμκος φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και ολόκληρη την πλατεία Γκόνου Γιώτα, στα Γιαννιτσά.
Παράλληλα, την ίδια ώρα έγινε και η εορταστική φωταγώγηση της πόλης. προσδίδοντάς της έτσι την γιορτινή λάμψη των Χριστουγέννων.
Ο δήμαρχος
Με την ευκαιρία των παραπάνω εκδηλώσεων ο δήμαρχος Πέλλας, Γρ. Στάμκος ευχήθηκε σε όλους τους παραβρισκόμενους πολίτες και στις οικογένειές τους «χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές».
«Το άναμμα του δέντρου σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», τόνισε, προσθέτοντας τα εξής: «Ο Δήμος Πέλλας και τα στελέχη του ετοίμασαν και φέτος ένα εορταστικό πρόγραμμα, κυρίως για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Ας κινηθούμε όλοι στο πνεύμα των ημερών, ας δείξουμε την αγάπη μας, την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συνανθρώπους μας, για να περάσουμε όλοι μαζί καλές γιορτές. Όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ας τους βοηθήσουμε. Για να δείξουμε το συναίσθημα της αλληλεγγύης, ξεκινήσαμε πριν από λίγα χρόνια, με τον Δικηγορικό Σύλλογο, την δράση ‘’λίγο γάλα για πολλούς’’. Ευχαριστούμε τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον πρόεδρό του, που τερματίζει την θητεία του, τον Θανάση Ξυνίδη και τους συνεργάτες του κι ευχόμαστε στη νέα διοίκηση περισσότερες και ποιοτικές δράσεις. Ευχόμαστε επίσης καλή θητεία στο Στάθη Φουντουκίδη και στη νέα διοίκηση. Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά».
Το «Δέντρο της Αγάπης»
Ταυτόχρονα, με το σύνθημα «Λίγο γάλα για πολλούς», ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας, τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και τον Σύλλογο Αθλούμενων Δικηγόρων Γιαννιτσών και φίλων «Δικαιόπολις», έστησαν το «Δέντρο της Αγάπης» δίπλα ακριβώς στο Δέντρο των Χριστουγέννων, με κουτιά γάλα εβαπορέ. Να σημειωθεί ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν πάνω από χίλια κουτιά γάλα τα οποία, με μέριμνα του συλλόγου, θα προσφερθούν σε άπορες οικογένειες του δήμου.
Στην εκδήλωση, στην οποία όπως προαναφέρθηκε, συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας, τα παιδιά είχαν την χαρά να δουν τον Άι Βασίλη και τα ξωτικά, καθώς έκαναν το πρώτο τους πέρασμα από την πόλη προσφέροντας ΄΄καλούδια΄΄, με το «Άρμα του Αι Βασίλη».
Ο Κούλης ο Ξωτικούλης βρίσκονταν στην πλατεία και υποδεχόταν τους μικρούς μας φίλους με τραγούδι, παιχνίδι και πολλές πολλές εκπλήξεις!
Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με την ρίψη φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων που έδωσαν έναν ακόμη πιο εορταστικό τόνο στην εκδήλωση.











Δεν υπάρχουν σχόλια: