Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μανδάλου (1-0)1-2. Δεν τα βάφουμε μαύρα συνεχίζουμε...

Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι με αρκετά καλό ρυθμό, από δύο καλογυμνασμένες και αθλητικές ομάδες, όμως τη μερίδα του λέοντος των ευκαιριών την είχαν οι φιλοξενούμενοι, όπως και την δέουσα αποτελεσματικότητα στο τέλος για να φύγουν νικητές. Η Πέλλα έτσι δεν κατάφερε να «εξαργυρώσει» στην έδρα της το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής στο Μαυροβούνι. Ήταν καλή και προσπάθησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά δυστυχώς τα κατάφερνε μόνο στα 3/4 του γηπέδου, με φυσικό αποτέλεσμα να μην δημιουργεί και να μην παράγει φάσεις επικίνδυνες στο αντίπαλο τέρμα... Αντίθετα το πολύ καλό, άριστα στημένο και ποιοτικό Μάνδαλο, που δημιούργησε όσες περίπου φάσεις δικαιούται μια ανταγωνιστική φιλοξενούμενη ομάδα σε μια δύσκολη έδρα, όχι μόνο κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη, αλλά δικαιωματικά κέρδισε και τις εντυπώσεις. Θεωρώντας λογικά δεδομένο ότι και η ήττα είναι ένα από τα τρία αναμενόμενα αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν σ' έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε κατήφεια, ούτε χρόνος για μοιρολόγια, δάκρυα, θρήνους και οδυρμούς, για μια ομάδα που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της, έχει πολλές δυνατότητες, κι έχει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Απλά συνεχίζουμε και στο τέλος θα κάνουμε το αγωνιστικό και βαθμολογικό «ταμείο»...
Πολλές φάσεις δεν είχε το παιχνίδι παρόλο τον καλό και γρήγορο ρυθμό του, κι αυτό μπορεί να ακούγεται παρά φύση, όμως κυρίως οφείλονταν στις μεσοαμυντικές γραμμές των δύο ομάδων, οι οποίες με πειθαρχημένη τακτική, σωστά μαρκαρίσματα, καίριες επεμβάσεις και περιορισμένα στο ελάχιστο προσωπικά λάθη, δεν επέτρεπαν τελικές πάσες και προσπάθειες μπροστά στα δύο τέρματα. Η Πέλλα που είχε την εδαφική υπεροχή κι έφτανε με καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη πολύ εύκολα μέχρι την περιοχή της Δόξας τουλάχιστον μέχρι το ημίωρο, δεν κατάφερε από κακές τελικές συνεργασίες και πάσες να καταγράψει κάποια μεγάλη φάση προς το τέρμα του Ακριτίδη. Δύο οι πιο αξιοσημείωτες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου πριν καταφέρει με την λήξη του να προηγηθεί η Πέλλα και οι δύο από τους φιλοξενούμενους στο διάστημε μετά το 30' όταν αντέδρασαν και πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού εκείνο το διάστημα. Στην μία οι παίκτες της Δόξας έκρυψαν την μπάλα, με τον τελικό αποδέκτη Τόπκα έξω από την μεγάλη περιοχή να σουτάρει δυνατά αλλά άστοχα λίγο έξω από το αριστερό γάμα του Μανίκου. Στη δεύτερη, ένα επίσης καλό μακρυνό σουτ του Καραδήμου λίγο πλάγια δεν βρήκε στόχο. Κι ενώ το παιχνίδι φαινόταν ισορροπημένο όσο πήγαινε προς το τέλος για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, στο 45' ο Μπρατσούδης από κάθετη του Ρέκου μόνος αμαρκάριστος βρέθηκε απέναντι από τον Ακριτίδη, ο οποίος στην έξοδο που επιχείρησε έδιωξε πρώτα την μπάλα, πριν στην συνέχεια ανατρέψει τον επιθετικό της Πέλλας μέσα στην περιοχή και τον κ. Αργυρό να υποδείξει αδίκως κατά την προσωπική μου άποψη, πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουράκης, βάζοντας την Πέλλα ανέλπιστα μπροστά στο σκορ με την λήξη του ημιχρόνου(Βίντεο). Οι διαμαρτυρίες έντονες από τους φιλοξεξούμενους, αλλά θα γράψω και μια «κακία» στο σημείο αυτό, ότι χάνεις κάπου και το δίκιο σου όταν δεν σταματάς να διαμαρτύρεσαι ολόκληρο το 90λεπτο σε κάθε απόφαση σωστή ή λάθος του διαιτητή. Και δεν ήταν λίγοι οι ποδοσφαιριστές της Δόξας που δεν σταμάτησαν λεπτό να αμφισβητούν τις αποφάσεις του διαιτητή, από την έναρξη μέχρι την λήξη του αγώνα. Φυσικά είναι μια νευρικότητα που περνάει από τους παράγοντες στους παίκτες, όταν οι πρώτοι χάνουν την ψυχραιμία τους και εισέρχονται συχνά πυκνά κι εντός αγωνιστικού χώρου διαμαρτυρόμενοι.
Κι ενώ η Πέλλα ξεκίνησε δυνατά και ήταν πιο καλή στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, πάλι εμφάνισε ένδοια ευκαιριών στο παιχνίδι της, παρά τις καλές προϋποθέσεις με τις οποίες εκδήλωνε τις επιθέσεις της. Έχασε φυσικά την πολύ καλή ευκαιρία με τον Ρέκο από πάσα του Μπρατσούδη κοντά στο 60' να μην βρίσκει σωστά την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής κοντά στο τέρμα του Ακριτίδη για να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όμως αυτή ήταν και η μόνη πιο σοβαρή απειλή για να πετύχει κάποιο τέρμα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Από τα μέσα του ημιχρόνου όμως το Μάνδαλο ανέβασε απόδοση, πίστεψε στην ανατροπή και τελικά την πέτυχε. Ισοφάρισε αρχικά στο 65' με ακόμη ένα λάθος του διαιτητή της αναμέτρησης κι έχοντας στη συνέχεια την τύχη με το μέρος της, σε μια φάση που κέρδισε δύο συνεχόμενα κόρνερ, όταν την μπάλα προηγουμένως εμφανώς την έχει βγάλει άουτ επιθετικός της Δόξας. Στο δεύτερο κόρνερ που ακολούθησε στη συνέχεια της φάσης, ο Καραδήμος κέρδισε την κόντρα-κεφαλιά από κεφάλι αμυντικού της Πέλλας, με την μπάλα να παίρνει αντίθετη πορεία στην απέναντι γωνία του αιφνιδιασμένου Μανίκου και να καταλήγει στα δίχτυα. Μέσα σ' ένα δεκάλεπτο κι ενώ το Μάνδαλο συνέχισε να υπερέχει με την Πέλλα να δείχνει κομμένη στα δύο και πλέον να κάνει εύκολα συνεχόμενα ατομικά λάθη, ήρθε η απόλυτη ανατροπή σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της Δόξας στο 75' με τους Τσιλογλανίδη και Καραδήμο, με τον τελευταίο να φεύγει μόνος πίσω από την άμυνα και να πλασάρει ιδανικά τον εξερχόμενο Μανίκο γράφοντας το 1-2. Πέντε λεπτά αργότερα πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές με τον Τσιλογλανίδη να κάνει πολύ ωραία ατομική προσπάθεια από δεξιά, να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Καραδήμο, κι αυτός να μην καταφέρνει από κοντά να τελειώσει μ' ένα εύκολο φαινομενικά γκολ τη φάση και φυσικά το παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις η Πέλλα πίεσε αρκετά, αλλά η πολυκοσμία στην άμυνα των φιλοξενουμένων, οι σωστές τοποθετήσεις του Ακριτίδη και η έλλειψη καθαρού μυαλού με την ψυχολογία της να βαραίνει σώμα και πόδια, δεν της επέτρεψαν να βρει τρόπους να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και κυρίως ουσιαστική για να φτάσει στην ισοφάριση. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους δίκαιους και άξιους νικητές.
Η Πέλλα προσπάθησε, πάλεψε, αλλά δεν ήταν η μέρα της και μάλλον έδειξε σήμερα στο γήπεδο ότι ξόδεψε όλη τη βδομάδα το μυαλό της, να σκέφτεται τι κατάφερε μέχρι σήμερα και όχι τι μπορεί να καταφέρει αποκλειστικά σήμερα. Ίσως παρασύρθηκε και πίστεψε ότι η εικόνα της όλο το προηγούμενο διάστημα, θα της έδινε από μόνη της το σημερινό αποτέλεσμα... Απέναντί της όμως δυστυχώς γι' αυτή, είχε σήμερα μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. «Πεδίον δόξης λαμπρόν» η συνέχεια του πρωταθλήματος, για την άμεση βαθμολογική κυρίως «διόρθωση» που απαιτείται...
Το Μάνδαλο είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και φέτος εμφανίζεται πιο δεμένη και ανταγωνιστική από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Έχει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα κι αυτή με μεγάλη δυσκολία στο Μαυροβούνι, έχει να παρουσιάσει αυτές τις 11 αγωνιστικές ισορροπία αποτελεσμάτων και απόδοσης και την καλύτερη επίθεση. Μοιραία λοιπόν δεν είναι έκπληξη, για όσους παρακολουθούν και γνωρίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας, αυτή η ομάδα να κερδίζει στην Πέλλα και σε οποιαδήποτε έδρα της κατηγορίας. Με περισσότερη «παραγοντική» ηρεμία στον πάγκο της, σίγουρα μπορεί να καταφέρει περισσότερα. Κι αυτό δεν αφορά μόνο την ομάδα του Μανδάλου.
Με αρκετά λάθη ο διαιτητής της αναμέτρησης, σε αντίθεση με τους αρκετά καλούς βοηθούς του.
➤Κι επειδή μου ζητήθηκε από τον τερματοφύλακα της Δόξας Νώντα Ακριτίδη να μεταφέρω με "υπογραφή" τη δήλωση που μου έκανε με τη λήξη του αγώνα, σας την παραθέτω αυτούσια: «Σήμερα είχαμε ένα παιχνίδι με δύο πολύ καλές ομάδες κι έναν τραγικό διαιτητή»
➤Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στους Προμάχους για την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης, Πλιόγκας, Αβραάμ(Σιαματάς 79'), Βασιλάκογλου, Σιταράς, Μπουράκης, Τοπάλης(Ζούζουλας 70'), Μπρατσούδης, Ρέκος Β.Ι., Γουστέρης(Κατσαμακτσής 46')
Δόξα Μανδάλου(Αντωνάς): Ακριτίδης, Σαββίδης, Μαυρομάτης, Τσελέπης, Τζούρτζος, Κουτρούμπαλος, Πίττας(Cullhaj 61'), Τόπκας(Καραγκιαούρης 90'), Τσιλογλανίδης(Παντελίδης 87'), Καραδήμος, Αναστασιάδης.

Μια προσφορά























Δεν υπάρχουν σχόλια: