Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Επικίνδυνο μανιφέστο

Β. Μαρινάκης κατά την υποδοχή του νέου προπονητή του Ολυμπιακού: «Ζούμε σε μία χούντα, αλλά θα τους τιμωρήσει ο κόσμος. Ολο αυτό που ζούμε είναι ό,τι χειρότερο, απαίδευτο, πρόχειρο και επιζήμιο έχει περάσει από τη χώρα. Αλλά κάποιος που είναι καθαρός δεν φοβάται. Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορεί να επικρατήσουν λογικές Μαδούρο»
Με ένα ιδιότυπο πολιτικό μανιφέστο αποφάσισε να απευθυνθεί στον κόσμο του Ολυμπιακού ο Β. Μαρινάκης στη διάρκεια της υποδοχής του προπονητή Γκαρσία. Ενα μανιφέστο που αυτομάτως απέκλεισε από το ακροατήριο όποιον οπαδό ή φίλαθλο της πειραϊκής ομάδας είναι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝ.ΕΛΛ. ή απλώς ανήκει στην ευρύτερη αριστερή πλευρά του πολιτικού τόξου.
Εφτασε δε να πει ότι: «Μην τα βάζουν με τον κόσμο του Ολυμπιακού, γιατί η οργή του κόσμου όταν ξεφύγει δεν μαζεύεται». Και δεν αναφερόταν στο σημείο αυτό στα συνηθισμένα ποδοσφαιρικά παράπονα ή διαμαρτυρίες για την έκβαση κάποιων παιχνιδιών.
»Η αναφορά του αφορούσε κυρίως τον ίδιο, δεδομένου ότι μίλησε για «δικογραφίες από ανθρώπους της Δικαιοσύνης που στηρίζονται σε στημένα δημοσιεύματα, σε ψευδομάρτυρες [...] Ολες αυτές οι στημένες διώξεις αποτελούν παράσημα και διακρίσεις μέσα στο βρόμικο περιβάλλον που βιώνουμε».
Σε πρώτο πληθυντικό είπε: «Εμείς έχουμε όλη την κυβέρνηση απέναντί μας. Τον πρωθυπουργό, υπουργούς, την ΕΠΟ, δημόσιους οργανισμούς, υπουργεία, αλλά δεν μας ενδιαφέρει, θα αντισταθούμε για το δίκαιο και το σωστό. Θα είμαστε απέναντί τους» και συμπλήρωσε: «Ζούμε σε μία χούντα, αλλά θα τους τιμωρήσει ο κόσμος. Ολο αυτό που ζούμε είναι ό,τι χειρότερο, απαίδευτο, πρόχειρο και επιζήμιο έχει περάσει από τη χώρα. Αλλά κάποιος που είναι καθαρός δεν φοβάται. Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορεί να επικρατήσουν λογικές Μαδούρο».
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ξέχασε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που μπορεί μεν να μην είναι της αρεσκείας του, αλλά έχει ψηφιστεί από μεγάλο κομμάτι του λαού και από μεγάλο κομμάτι των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Οι δικαστικές εμπλοκές όχι μόνο του ίδιου αλλά και των προηγούμενων προέδρων του Ολυμπιακού, όπως και των άλλων ομάδων, δεν μπορεί να θεωρούνται ούτε πρόβλημα των φιλάθλων ούτε πρόβλημα των κυβερνήσεων. Αλίμονο!
Τέλος, οι αναφορές του σε προέδρους άλλων ΠΑΕ ποτίζουν με φανατισμό τούς οπαδούς και είναι πιθανό να προκαλέσουν ακόμα και επεισόδια βίας για τα οποία δεν θα κληθεί φυσικά να απολογηθεί ο ίδιος, αλλά κάποια νέα παιδιά που τυφλά υπακούουν σε ό,τι λέει ο αρχηγός!

Συντάκτης: Άντα Ψαρρά
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: