Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό για το Μακεδονικό

Αξιότιμε Αλ.Τσίπρα κ. Πρωθυπουργέ
Η Μεγάλη Ιδέα ο ελληνικός επεκτατισμός στην Μ.Ασία το 1922, η ανατροπή από την χούντα το 1974 του νόμιμου Προέδρου της Κύπρου Αρχ.Μακαρίου κι όσα ακολούθησαν, η άρνηση της Ελλάδας μέχρι σήμερα στον αυτοπροσδιορισμό ως «Μακεδόνων» ή αλλιώς, αλλά με τον όρο Μακεδονία του πιο φτωχού λαού στην Ευρώπη, η αφομοίωση ενσωμάτωση με απαγόρευση από το κράτος της ταυτότητας των σλαβοφώνων στην Β.Ελλάδα, είναι γεγονότα που διδάσκουν.
Οδήγησαν σε πολέμους, βαρβαρότητες, απόλυτη οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή με θύματα τους λαούς (Μ.Ασία, Κύπρος-κατοχή του 40% από τους Τούρκους). Ακόμη οδήγησαν σε διπλωματικές ήττες: 145 χώρες στον πλανήτη έχουν αναγνωρίσει την FYROM με ονομασία σκέτο Μακεδονία.
Τον Σεπτέμβρη του 2017 το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε με πρόστιμο την Ελλάδα διότι απέρριψε τις αιτήσεις αυτοπροσδιορισμού και συλλογικής δράσης των σωματείων Τουρκική Ένωση Θράκης και Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού παρότι δεν θέτουν θέμα απόσχισης. Ελλάδα, Γαλλία και Τουρκία είναι οι μόνες χώρες στην Ευρώπη, που δεν αναγνωρίζουν μειονότητες παρά μόνο τις δικές τους παντού στον κόσμο.
Η συγκυρία και τα επείγοντα γεωπολιτικά συμφέροντα των μονοκρατόρων ισχυρών της γης επιτρέπουν έναν έντιμο χωρίς ηττημένους συμβιβασμό στο όνομα μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων. Η παραίτηση τους και μόνο από την αποκλειστικότητα στο όνομα, εξάλλου από το 1913 Ελλάδα και Σερβία οι νικήτριες δυνάμεις του πολέμου μοίρασαν μεταξύ τους την Μακεδονία δίνοντας το 12% και στην ηττημένη τότε Βουλγαρία, επικυρώνει την παραίτησή τους από αλυτρωτισμούς. Ιδωμεν, τους νουνεχείς. Οι εθνικιστές θα σιωπήσουν. 
Με τιμή Σταύρος Ιωαννίδης συντ. π. Τελωνειακός

Δεν υπάρχουν σχόλια: