Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Προγραμματική Σύμβαση για τον πολυχώρο "Μέγας Αλέξανδρος" στην Έδεσσα


Στην τελευταία συνεδρίαση (26/1) του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης του υποέργου 2 για τη “Στερέωση, συντήρηση και αποκατάσταση οθωμανικού τεμένους Χουνκιάρ Τζαμί στην Έδεσσα (Β ́ φάση) προϋπολογισμού 451.232,58 €, του έργου “Αναβάθμιση πολυχώρου πολιτισμού M. Αλέξανδρος και περιβάλλοντος χώρου”.
Η κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά με την εμπεριστατωμένη εισήγησή της εξήρε τη σημασία του έργου αφενός για την ανάδειξη του μνημείου, αφετέρου για την απόδοση στους πολίτες της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας γενικότερα, ενός πολυχώρου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων πολιτισμού.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι στη διάθεση των τοπικών φορέων ώστε να συμβάλλει με τη δική της παρουσία και συμμετοχή στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Έδεσσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας θα ξεκινήσει η διαδικασία και οι προβλεπόμενες εργασίες ώστε να αναδειχθεί ο χώρος και να αποπερατωθεί ένα σημαντικό έργο πολιτισμού στην περιοχή μας. Στηρίζουμε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού στην Πέλλα και το αποδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κυρία Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: