Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Για όλα φταίει η κυβέρνηση

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στο περιστατικό στα Ίμια, αλλά και στο σκάνδαλο Novartis.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία κρίσιμη συγκυρία με υπαιτιότητα της Τουρκίας, η οποία εγκυμονεί κινδύνους στην περιοχή.
Επέρριψε, όμως, ευθύνες στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πολιτική που ακολουθήθηκε τους τελευταίους μήνες. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν «ο πρωθυπουργός είπε στον ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνομιλία τους, ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν είναι και θα είναι ελληνικό έδαφος».
Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Πάνο Καμμένο λέγοντας: «Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν υποχωρήσεις. Σοβαρή εθνική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο [...] Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα, και κινήσεις αποκλιμάκωσης. Το μήνυμα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι ελληνικά, τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν αμφισβητούνται».
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δέχθηκε την σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών, κεκλεισμένων των θυρών και αναρωτήθηκε αν έχει κάτι να κρύψει.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση, αλλά πάλι έριξε το φταίξιμο στον... Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι τότε έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις.
Τοποθετούμενος για το σκάνδαλο Novartis δήλωσε «Θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; 'H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;» 
Συνέχισε, ακόμη, σε υψηλούς τόνους αναφέροντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να διασύρει τους πολιτικούς της αντιπάλους και δεν δίνει «τη δυνατότητα στη Βουλή να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση. Την ίδια ώρα αποκλείουν κάθε περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών κατά του κ. Κουρουμπλή». 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: