Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Η Ρουμανία τροπαιούχος στο XII Roma Caput Mundi 2018

Η Ρουμανία νίκησε στον τελικό την Αλβανία και κατέκτησε το XII Roma Caput Mundi 2018. Σ' ένα ισορροπημένο παιχνίδι κάτω από αδιάκοπη βροχή στο γήπεδο Anco Marzio di Ostia και με την Ρουμανία να πατάει καλύτερα στο γήπεδο παρουσιάζοντας πιο τεχνική και ανταγωνιστική ομάδα, οι δύο ομάδες που δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες, δεν τα κατάφεραν στην κανονική διάρκεια, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο 90λεπτο και τον τελικό να οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί οι Ρουμάνοι ήταν πιο εύστοχοι και με σκορ 3-4, νίκησαν τους Αλβανούς και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου. Ο τερματοφύλακας Dobre απέκρουσε δύο πέναλτι των Αλβανών, έχοντας σημαντική συμβολή στη τελική επικράτηση της Ρουμανίας. Αυτός ήταν ο έκτος τίτλος για την Ρουμανία στα 12 χρόνια του τουρνουά της Ρώμης, ενώ μ' αυτή την κατάκτηση «εκθρόνισε» και την τροπαιούχο 2017 Αλβανία, η οποία την είχε νικήσει στον περσινό τελικό με 2-0.
ALBANIA-ROMANIA (0-0)0-0, 3-4 d.c.r.
Albania: Tafa, Ismajlgeci, Isufi, Syla, Celhaka, Tuci (28’st Nezha), Gkertsos, Blackori, Lekaj, Marku (5′ st Pasha), Veriu (16’st Halili). A disp. Shala, Dragoshi, Plaka, Murja, Koci, Pellumbi. All.: Bogdani.
Romania: Dobre, Coroiu, Tiereanu, Filip, Peter, Stoianovici; Kovari, Casian, Juri, Burghele; Filip (30’st Trip), Chera. A disp. Padure, Baltariu, Gota, Popa, Gidea, Banceanu, Pitigoi, Baltariu. All.: Pectu.
Arbitro: Morello di Tivoli
Assistenti: Rastelli di Ostia e Civilini di Tivoli
Note: ammoniti Tiereanu e Tuci. Al 39’st espulso Chera

Δεν υπάρχουν σχόλια: