Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Μ.Α. Πέλλας - Νίκη Καλής (2-1)4-1. «Εχθρός» της Καλής η πολύ καλύτερη Πέλλα

Η Πέλλα πολύ καλύτερη σε ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά ιδιαίτερα επιβλητική στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε εύκολα σε μια ευρεία νίκη πετυχαίνοντας εξαιρετικά σε εκτέλεση τέρματα, με αντίπαλο την αθλητική αλλά περιορισμένων αγωνιστικών λύσεων στην εξέλιξη, Νίκη Καλής.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, με γρήγορη ανάπτυξη έφταναν με ευκολία στην περιοχή της Νίκης, δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις με το πολύ καλό Ρέκο στο πρώτο ημίχρονο να πλαγιοκοπεί την αντίπαλη άμυνα, αλλά η ασυνεννοησία και η αδράνεια στις τελικές επιλογές και πάσες, δεν έφερναν στα πρώτα λεπτά το ποθητό αποτέλεσμα. Το σκορ άνοιξε στο 15' ο συνήθης ύποπτος και πρώτος σκόρερ της ομάδας μας Ρέκος, όταν μετά από κάθετη πάσα του εκπληκτικού σήμερα Κατσαμακτσή, βρέθηκε απέναντι από τον Στόϊτση, το οποίο και κεραυνοβόλησε αφήνοντάς τον άγαλμα στην έξοδο που επιχείρησε, ανοίγοντας το σκορ. Το δεύτερο τέρμα επιτεύχθηκε πέντε λεπτά αργότερα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπρατσούδη και κεφαλιά του προωθημένου Πλιόγκα, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων και στην συνέχεια να καταλήγει στο βάθος της εστίας. Η Πέλλα που είχε την διαχείριση του παιχνιδιού, έδειξε να χαλαρώνει και να επαναπαύεται στο 2-0, δίνοντας αφορμές στην Καλή να αντιδράσει και να διεκδικήσει να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι αφού αρχικά πάτησαν δύο φορές επικίνδυνα περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα στην τελική πάσα, δοκίμασαν με μακρυνά σουτ να απειλήσουν. Το έπραξαν προειδοποιητικά με ένα καλό σουτ κι ένα δυνατό φάουλ εκτός περιοχής, πριν καταφέρουν να μειώσουν στο 35΄ με ένα πολύ δυνατό και τεχνικό χτύπημα φάουλ του Καρασαρλίδη από 25 περίπου μέτρα, αιφνιδιάζοντας τον Ντιντιλά. Η απάντηση της Πέλλας νωχελική μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, έστω κι αν περιόρισε στο ελάχιστο την επιθετική δραστηριότητα της Καλής μετά την μείωση του σκορ, αφού απείλησε μόνο σε δύο περιπτώσεις με καλές εκτελέσεις φάουλ των Σιταρά και Μπρατσούδη(βίντεο), που έφυγαν ελάχιστα άουτ και μια ημιτελή ευκαιρία με τον αμαρκάριστο Μπρατσούδη να μην βρίσκει καλά την μπάλα εντός περιοχής, ύστερα από ωραία προσπάθεια και πάσα του Ρέκου.
Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές και πιο φρέσκα πόδια η Πέλλα κυριάρχησε. Έκανε κυριολεκτικά ότι ήθελε στο γήπεδο, κέρδιζε όλες σχεδόν τις μονομαχίες, έκοβε και άλλαζε μπάλες με άνεση παντού, δημιουργούσε για πλάκα κλασικές ευκαιρίες, δυστυχώς όμως γι' αυτήν χάνοντάς τες με την ίδια ευκολία που τις δημιουργούσε ακόμα και χωρίς τερματοφύλακα! Η γκολάρα του Μπρατσούδη στο 60' με μονοκόμματη βολίδα εκτός περιοχής μετά από πάσα κεφαλιά του Σιαματά, αποκατέστησε την τάξη και την ρευστότητα που διατηρούσε μέχρι τότε το φτωχό 2-1. Η επιθετικότητα της Πέλλας δεν σταμάτησε, όπως όμως και η συχνότητα και απώλεια απίστευτων ευκαιριών από τους Ρέκο, Μπρατσούδη, Πιτσάρη και Μπουράκη, παρά μόνο στο 80', με το εκπληκτικό άπιαστο σουτ του Μπουράκη στο παραθυράκι του τέρματος του Στόϊτση(βίντεο), που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της εξαιρετικής εμφάνισης του δευτέρου ημιχρόνου! Το τελικό 4-1 μάλλον κολακεύει του φιλοξενούμενους που παρέδωσαν σώμα και πνεύμα στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας και στο 82' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές τους σήμερα, τον Μαυρόπουλο για επικίνδυνο φάουλ.
Δεν υπήρχε αμφισβήτηση σήμερα για το τελικό νικητή με τους γηπεδούχους να υπερισχύουν κατά κράτος, παρά την αγωνιστική χαλάρωση του πρώτου ημιχρόνου μετά το 2-0, πόσο μάλλον με την επιβλητική του δευτέρου. Η Πέλλα που ήταν πολύ ανώτερη και που είχε πολλούς ποδοσφαιριστές διακριθέντες, με τους Κατσαμακτσή, Μπρατσούδη να τους αναλογεί η μερίδα του λέοντος, πήρε μια πειστική και απόλυτα δίκαιη νίκη, με έναν αντίπαλο που κατέβηκε με οριακή αποστολή, αλλά που έδειξε καλά στοιχεία κατά διαστήματα κυρίως στο πρώτο μέρος, επενδύοντας στα νιάτα και το ταλέντο, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα το εξαργυρώσει θετικά στο άμεσο μέλλον, έχοντας τον ίδιο στόχο, συνέχεια και συνέπεια.
Για την διαιτητική τριπλέτα να μη σχολιάσω και γίνομαι γραφικός, υπάρχουν παρατηρητές που μπορούν να κρίνουν καλύτερα ως καθ' ύλιν αρμόδιοι, κι εύχομαι να το πράξουν όσο αυστηρά και αντικειμενικά τους προσδίδει το «αξίωμα», συμβάλλοντας έτσι το δυνατό, στην καλυτέρευση της διαιτησίας μας. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να αφήνουν με παράπονα και τις δύο ομάδες σ' ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, έστω και αν οι υπερβολές ομάδων και παραγόντων που βλέπουν εν θερμώ τις φάσεις όπως τους βολεύει, σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν τα όρια της κοινής λογικής. Πάντως με διαιτησίες και όχι λόγω έλλειψης ικανοτήτων και ταλέντου, κατώτερες των περιστάσεων, είναι βέβαιο δεν πάμε πουθενά με θύμα το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο...
➤Ντεπούτο σήμερα και συμμετοχή με την ανδρική ομάδα για τον 14χρονο Νίκο Πιτσάρη με πολύ καλή παρουσία.
➤Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στα Γιαννιτσά με αντίπαλο την Αναγέννηση.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Ντνιντιλάς, Σιαματάς, Αβραάμ, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης, Σιταράς(Μπουράκης 45'), Τοπάλης(Αλμπάνης 90'), Ρέκος Β.Ι.(Πιτσάρης 80'), Γουστέρης(Ζούζουλας 50'), Κατσαμακτσής.
Νίκη Καλής(Τσιρογιάννης): Στόϊτσης, Μαυρόπουλος, Πληκαδίτης, Καραμαλάκης, Μουλάς, Καρασαρλίδης, Τσαούσης(Αγγελάκης 28'), Μυλωνάς, Χρήστου, Ζαμίδης, Γιακαμόζης
Μια προσφορά

























Δεν υπάρχουν σχόλια: