Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Επιχαίρει η Ν.Δ. για την απόφαση του ΣτΕ

«Το υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση του Νίκου Φίλη για τη διδασκαλία των θρησκευτικών.
Το σχόλιο γίνεται μέσω ανακοίνωσης που υπογράφουν η τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές τομεάρχες, Μαρία Αντωνίου, Γιάννης Ανδριανός και Χρήστος Κέλλας.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά "κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας"», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η Ν.Δ. υπενθυμίζει πως τον περασμένο Μάρτιο, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει ότι ο τρόπος επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων, που θέσπισε το υπουργείο Παιδείας με τον νόμο 4327/2015, προσέκρουε στο Σύνταγμα ενώ, στις αρχές Μαρτίου φέτος το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε άκυρη απόφαση του υπουργού Παιδείας που έθετε τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: