Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο σπίτι»: Ο Βορίδης προανήγγειλε απολύσεις & ιδιωτικοποίηση του προγράμματος

Για απολύσεις και ιδιωτικοποίηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης κατά της διάρκεια σημερινής συνάντησής του με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των εργαζομένων στο Πρόγραμμα. 
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους «στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι ουδεμία βούληση υπάρχει για την επίλυση των δίκαιων  αιτημάτων μας». Αντίθετα εκφράστηκε η πάγια θέση του κόμματος για συρρίκνωση  του δημόσιου τομέα, άρνηση πρακτικών και φαινομένων μονιμοποίησης των εργαζομένων του ΒΣΣ,  έχοντας βέβαια ως  συνέπεια και  την  απόλυση τους. Επίσης ειπώθηκε και η θέση του κόμματος για συνεργασία του δημοσίου  με τον ιδιωτικό τομέα, δήθεν για την καλύτερη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος,  αμφισβητώντας τον δημόσιο χαρακτήρα των προαναφερόμενων υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να παρέχονται και από ιδιώτες ανταποδοτικά. 
Στις αντιδράσεις και παρατηρήσεις των εκπροσώπων του ΠΣΟ, «πέταξε» το μπαλάκι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζοντας, αφενός  ότι θα υπάρχει  ένα γενικό πλαίσιο όσον αφορά την χρηματοδότηση αλλά αφετέρου οι Δήμοι θα είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για το  αν θα συνεχίσουν  το «Βοήθεια στο Σπίτι» είτε  με τους ίδιους εργαζόμενους, είτε με ιδιωτικές εταιρείες δηλαδή (ΚΟΙΝΣΕΠ), είτε θα το σταματήσουν», προσθέτουν οι εργαζόμενοι.
Και καταλήγουν: «Σαφώς, δε μας προκαλεί έκπληξη  η στάση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας  καθώς μας παραπέμπει σε αντίστοιχες τοποθετήσεις και πρακτικές του σχετικά κοντινού παρελθόντος, ωστόσο θα πρέπει να  τονίσουμε, ότι  προκαλεί αγανάκτηση και θυμό  η αχαριστία και η αναλγησία τους απέναντι σε εργαζόμενους που τελούν υπό καθεστώς ομηρίας επί 15 συνεχή χρόνια, σε  εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ και όχι για πελατειακούς λόγους, προσφέροντας τα μέγιστα των προσπαθειών τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της χώρας!!!».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: