Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για προκαταρκτική για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη για την υπόθεση Novartis.
Η ψηφοφορία ήταν αυτοτελής, για κάθε πολιτικό πρόσωπο, και διεξήχθη σε τρεις ψηφοδόχους. Οι βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» ή «παρών» στη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.
Το ΚΚΕ αποχώρησε από τη Βουλή, ενώ στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε ούτε η Ένωση Κεντρώων.
Τη διαφοροποίησή του από τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πρότασης της ΝΔ.
Αποτελέσματα:
Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. Άκυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισαν 1.
Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 234. ‘Ακυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145. Παρών ψήφισαν 1 .
Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 236. ‘Ακυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών ψήφισαν 1 .
Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η ΝΔ και η ΧΑ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, όπως προαναφέραμε, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: