Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Τα αποτελέσματα της Κυριακής στα γήπεδα της Πέλλας και η βαθμολογία της Α1. Όρθωσε το αγωνιστικό της ανάστημα η Πέλλα

Το Μάνδαλο πέρασε «επαγγελματικά» από την Άψαλο και η Σωσάνδρα συνέχισε την ανοδική αγωνιστική και βαθμολογική της πορεία συντρίβοντας τον Εξαπλάτανο στο ντέρμπι της Αλμωπίας. Στο παιχνίδι της ημέρας η Πέλλα υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Χαρπίδη, με ηρωική λόγω ειδικών αγωνιστικών συνθηκών αλλά και πολύ ανταγωνιστική εμφάνιση λόγω ποιότητας, έβαλε «στοπ» στην πορεία της επίδοξης πρωταθλήτριας Δόξας Μαυροβουνίου προς την κορυφή και μπορεί να αισθάνεται αδικημένη από το τελικό αποτέλεσμα, αφού ζήτησε πιο απαιτητικά και πειστικά τη νίκη κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν γύρισε το ματς και δημιούργησε περισσότερες αξιόλογες φάσεις μπροστά στο τέρμα του Καμπαλή.
Στι χαμηλότερες κατηγορίες φαίνεται να απαραξεφτυλίζεται το πράγμα από τους Σαρακηνούς, αφού σήμερα με το σκορ που πέτυχαν ξεπέρασαν κάθε όριο! Στον δεύτερο όμιλο της Α' κατηγορίας τα πράγματα περιπλέκονται σε ότι αφορά τη 2η θέση, αφού οι Αμπελειές που πλησίασαν στον πόντο το Σταυροδρόμι, έχουν πιο εύκολο πρόγραμμα τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Τα Άθυρα πρόσθεσαν ακόμη μία νίκη σήμερα, στην αξιοπρέπεστατη φετινή πορεία τους. Τέλος η Νέα Πέλλα υπέστη βαριά ήττα από την Δωροθέα, στο παιχνίδι για την ανάδειξη του σούπερ πρωταθλητή της Β' κατηγορίας.
Στην Πέλλα σ΄ένα μέτριο και μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι αφού αρχικά έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Μπουράκη και Κατσαμακτσή, βρέθηκαν στο 38' πίσω στο σκορ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενουμένων από τον Ζαχαριάδη και άψογη ενέργεια και εκτέλεση του Γκότση. Οι φιλοξενούμενοι αρκετά συμπαγείς, προσπάθησαν και κατάφεραν να έχουν τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που τους έκανε μάλλον λανθασμένα να αισθανθούν πιο ασφαλείς για την υπόλοιπη εξέλιξη του αγώνα, υποτιμώντας ίσως μέχρι έναν βαθμό τις δυνατότητες της γηπεδούχου.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, η Πέλλα έδειξε πιο αποφασισμένη πήρε τα ηνία προειδοποίησε αρχικά με τον Γουστέρη με σουτ που ίσως βρήκε και το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, πριν καταφέρει να ισοφαρίσει με το πρώτο σκόρερ της Ρέκο στο 70' με ωραίο δυνατό σουτ που άφησε άγαλμα τον Καμπαλή. Η Πέλλα που συνέχισε να απαιτεί και να απειλεί έχοντας δύο ακόμα καλές φάσεις με τους Ρέκο και Μπουράκη που δεν τελεσφόρησαν, έφτασε στην ολική ανατροπή στο 85', όταν ο Γουστέρης εκμεταλεύθηκε την αμυντική αδράνεια των φιλοξενουμένων και πλάσαρε ιδανικά τον Καμπαλή. Τα πανηγύρια των γηπεδούχων δεν κράτησαν πολύ, αφού δύο λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρέγου, ο Shera νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς της Πέλλας και με κεφαλιά έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτελέσμα, με τους ποδοσφαιριστές της Πέλλας «σκασμένους» για την απώλεια μια συγκλονιστικής νίκης, που κρατούσαν στα πόδια τους λίγα λεπτά πριν το τέλος και που δικαιούνταν απόλυτα με την απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου.
Η Δόξα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Καπουσούζη, όμως ο κ. Φωτιάς έδειξε συνέχεια παρατηρώντας μάλιστα παίκτη των φιλοξενουμένων με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Η σειρά της Πέλλας να ζητήσει πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα πάνω στον Κατσαμακτσή, με τον κ. Φωτιά όμως και πάλι να μην συμμερίζεται αυτή τη φορά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Ίσως ελάχιστοι να περίμεναν σήμερα απο την Πέλλα τέτοια αντίδραση, αλλά όπως συνηθίζει φέτος αυτή η ομάδα, διαψεύδει όλους τους απαισιόδοξους παταγωδώς. Στα δικά μου μάτια και στο δικό μου συναίσθημα, τα παιδιά αυτά είναι μικροί ήρωες, αφού μπορούν και ανταπέξερχονται επάξια σε υψηλό επίπεδο μέσα από πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες. Ο Γιάννης Χαρπίδης έχοντας να διαχειριστεί μια δύσκολη αγωνιστική και ψυχολογική συγκυρία από κάθε άποψη, έδειξε με το στήσιμο, την διαχείριση και την αντίδραση της ομάδας απέναντι στην καλύτερη, πληρέστερη και ακριβότερη ίσως ομάδα της κατηγορίας, ότι η επιλογή του από την διοίκηση για το πάγκο της ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από ενδεδειγμένη. Βέβαια και οι ποδοσφαιριστές μας με την σημερινή εμφάνιση και την απόδοσή τους, έδειξαν να τιμούν πέραν του δέοντος αυτή την επιλογή...
➤Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε από τον κ. Φωτιά πριν την έναρξη του αγώνα, στην μνήμη του Κυριάκου Γαλατιανού(Πλανητάρχη), μέλους της ΕΠΣ Πέλλας.
➤Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στο Μάνδαλο.
➤Οι ποδοσφαιρίστες και ο προπονητής μας ήθελαν να αφιερώσουν τη νίκη σήμερα σε μένα και τον Στέφανο Αλμπάνη που περνάμε και οι δύο αυτή την περίοδο κάποιες περιπέτειες με την υγεία μας, εντούτοις ακόμα κι αν δεν την κατάφεραν, προσωπικά εγώ(δεν ξέρω για τον Στέφανο) αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και υπερήφανος γι' αυτά τα παιδιά γιατί το αξίζουν, όταν προσπαθούν και αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις και κάτω από αντίξοες συνθήκες το τελευταίο διάστημα μέχρι το τελικό σφύριγμα, κάνοντας πρώτα απ' όλα τη χάρη στους εαυτούς τους και μετά σε όλους εμάς τους υπόλοιπους. 
➤Είναι κρίμα τέλος σ' αυτή την ομάδα, οι φίλαθλοι της Πέλλας να γυρίζουν την πλάτη και να έρχονται ελάχιστοι και μετρημένοι στο γήπεδο. Πραγματικά σκέφτομαι να εισηγηθώ στην διοίκηση, αν το επιτρέπουν οι οικονομικές υποχρεώσεις, ένα παιχνίδι στην Πέλλα να διεξαχθεί με ανοιχτές πόρτες χωρίς εισιτήριο, ώστε να δούμε κάποια στιγμή 300-400 φιλάθλους στις εξέδρες, αριθμός απόλυτα λογικός για ένα χωριό με πληθυσμό πέραν των 3.000 κατοίκων και φυσικά πολλών αναλογικά ποδοσφαιρόφιλων.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Ντιντιλάς, Σταυρακάκης, Αβραάμ, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπουράκης, Τοπάλης(Ζούζουλας 64'), Σιαματάς, Ρέκος Β.Ι.(Κεραμάρης 90'), Γουστέρης(Ρέκος Π.Ι. 90'), Κατσαμακτσής.
Δόξα Μαυροβουνίου(Προδρομίδης): Καμπαλής, Σιδέρης, Shera, Ζαχαριάδης, Γάτσος, Μπρέγου, Γιαουτζής, Καπουσούζης(Φανιάδης 81'), Γκότσης, Ουζούνης(Φλαρούντζος 75'), Αποστολούδας(Νάτσης 65').
Μια προσφορά















φωτογραφίες: Νίκος Μπρατσούδης
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 23η αγωνιστική
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 2-2
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 0-2
ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ - ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 5-1

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 22η αγωνιστική 
ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ - ΕΥΡΩΠΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ 17-0
ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 3-1
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ 6-1
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ 3-0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 1-8

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 23η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Κ.ΒΡΥΣΗΣ 2-2
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ 0-1
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ 1-0
ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ 1-0
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ 1-2

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤ/ΤΕΣ)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ – Μ.ΑΛΕ/ΔΡΟΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ 4-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: