Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Τα αποτελέσματα στα κυριακάτικα παιχνίδια της ΕΠΣ Πέλλας και η βαθμολογία της Α1. Ευρεία νίκη με πεντά-μορφη εμφάνιση η Πέλλα

Γκολ και θέαμα στους αγώνες της Α1, αλλά χωρίς καμία μεταβολή-ανατροπή στις θέσεις της κορυφής, εκτός μόνο της βαθμολογικής διαφοράς ανάμεσα στις τρεις πρώτες ομάδες, που έτσι όπως διαμορφώθηκε, οριστικοποίησε την διεξαγωγή των play offs. 
Το δεύτερο Μαυροβούνι στο ντέρμπι της αγωνιστικής και όπως η εξέλιξη τα έφερε και του πρωταθλήματος, ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και νίκησε δίκαια το πρωτοπόρο Μελίσσι, με ένα γκολ του Καπουσούζη στο 10ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ, αλλά οι φιλοξενούμενοι που ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, έκαναν σε ακόμη ένα παιχνίδι αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά φέτος, αμυνόμενοι να μείνουν στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό. «Αέρας» το τρίτο της βαθμολογίας Μάνδαλο, διέλυσε εκτός έδρας και τον Εξαπλάτανο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε, νίκη με ανατροπή για την Σωσάνδρα επί της Καλής που διαμαρτύρεται όμως για την διαιτησία, άνετη εντός έδρας νίκη για την Κρύα Βρύση επί της Αναγέννησης και πρώτη νίκη καθαρά αγωνιστικά την φετινή περίοδο για τα Εσώβαλτα στην Άψαλο. 
Τέλος για τα παιχνίδια της Α1 στην Πέλλα ο πολύ καλός σήμερα Μέγας Αλέξανδρος, νίκησε εύκολα τους αξιόμαχους Προμάχους, επιστρέφοντας στο δρόμο των επιτυχιών και τελειώνοντας ιδανικά τους φετινούς εντός έδρας αγώνες του. Επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους το παιχνίδι με πολύ καλή απόδοση, εκτός των πέντε τερμάτων που πέτυχαν δημιούργησαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες έχοντας εικόνα νικητή σε ολόκληρη την αναμέτρηση, έστω κι αν βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, κι επίσης όταν ακόμη οι φιλοξενούμενοι κόντρα στη ροή του αγώνα, μείωσαν προσωρινά και πήγαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι 10 λεπτά πριν την λήξη. Σκόραραν για την Πέλλα, ο πρώτος σκόρερ της Ρέκος δύο φορές, που φέτος παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος και είχε μια πολύ καλή και ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά, κι από μία φορά οι Τοπάλης που εκτός από τα μεσοαμυντικά του καθήκοντα, επέδειξε σήμερα και εκτελεστική δεινότητα, Κατσαμακτσής που από αγώνα σε αγώνα έδειξε να βρίσκει τον πολύ καλό περσινό του εαυτό και την άριστη επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα και Γουστέρης ο δεύτερο σκόρερ της ομάδας, που φέτος έδειξε πολύ περισσότερα πράγματα ενός σύγχρονου επιθετικού, εκτός από την δεδομένη του ευχέρεια, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Τα γκολ τα φιλοξενουμένων πέτυχαν οι Καλογιάννης και Νάνος Γ.. Η Πέλλα και σήμερα όπως σχεδόν και σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο, παρατάχθηκε με πολύ σημαντικές απουσίες, όπως αυτές κατά πρώτον λόγο των Μπρατσούδη, Σιταρά και Ζούζουλα ποδοσφαιριστές που αποτελούν πολυτέλεια για κάθε ομάδα της κατηγορίας και όχι μόνο, αλλά και αυτές των Καρασμάνη, Στάγκο που αποτελούσαν πάντα πολύτιμες λύσεις όποτε η ομάδα τους χρειάζονταν και ήταν διαθέσιμοι. Ήταν επίσης η πρώτη νίκη του Γιάννη Χαρπίδη ως προπονητή στον πάγκο της ομάδας, μετά την ισοπαλία με το Μαυροβούνι και την ήττα στο Μάνδαλο. Για τελευταία αλλά και για πολλοστή φορά φέτος, ήταν παρούσα στο γήπεδο της Πέλλας έτοιμη πάντα να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της και πενταμελής αποστολή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσ/νικης. Η διοίκηση του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει θερμά και δημόσια, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος η Πέλλα φιλοξενείται στα Εσώβαλτα.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα, με τον κ. Μπουρλούτσκι για ακόμη ένα παιχνίδι, να αποδεικνύει με την παρουσία του, ότι πρόκειται για έναν φέρελπι, ικανό και καλό διαιτητή.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Μανίκος, Σταυρακάκης(Ρέκος Π.Ι.), Αβραάμ, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Σιαματάς, Μπουράκης, Τοπάλης(Πιτσάρης), Ρέκος Β.Ι., Γουστέρης(Αλμπάνης), Κατσαμακτσής(Κεραμάρης).
Α.Σ. Πρόμαχοι(Δεμίρης): Νάνος Λ., Σατζάκης, Τσιμτσιρίδης, Μεσκίνης(Καραμήτσος), Νάνος Ν., Τανούρης, Μούγιος, Kullafi, Καλογιάννης, Μπογδάνης(Πρόικος), Νάνος Γ..

















Φωτογραφίες Νίκος Μπρατσούδης
Στις χαμηλότερες κατηγορίες δεν άλλαξε τίποτα δραματικά στην βαθμολογία των δύο ομίλων της Α' κατηγορίας μετά και τα σημερινά αποτελέσματα(ανέβηκαν ήδη για πρώτη φορά στην Α1 από τον 1ο όμιλο Σαρακηνοί και Νησί) και αναμένεται η τελευταία αγωνιστική για να «κλειδώσει» εκτός από τους δεδομένους εδώ και καιρό πρωταθλητές και τις ομάδας ανόδου και υποβιβασμού κυρίως στον 2ο όμιλο. Τα Άθυρα σε ότι αφορά τη γειτονιάς μας, γνώρισαν την εντός έδρας ήττα στο τελευταίο λεπτό από την Ποντιακή Νεολαία Κ.Β.. Όλα τα σημερινά αποτελέσματα και η βαθμολογία της Α1:
Μια προσφορά

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 25η αγωνιστική
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 5-2
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ 0-1
ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 ΚΡ.ΒΡΥΣΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 4-1
ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ - ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ 4-3
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 0-5
ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 1-0

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 25η αγωνιστική
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ 2-2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 1-4
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ 0-3

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 25η αγωνιστική
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ 2-1
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ - ΑΓΙΑΞ ΠΕΛΛΑΣ 4-0
ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Κ.ΒΡΥΣΗΣ 0-1
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ - ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ 3-3
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ-ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ 2-3

Δεν συμπεριλαμβάνεται στην βαθμολογία το σημερινό τρίποντο του Εθνικού Γ. με αντίπαλο τον παραιτημένο Π. Μυλότοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: