Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πρωτοποριακό πρόγραμμα της ΕΠΣ Μακεδονίας σε άμεση εφαρμογή για ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που τραυματίζονται εν ώρα αγώνα

H ΕΠΣ Μακεδονίας αποφάσισε να συνεχίσει το πρωτοποριακό της πρόγραμμα αρωγής και βοήθειας στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Ένωσης.
Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει με την υποχρεωτική παρουσία ιατρών σ’ όλους τους αγώνες αρμοδιότητάς της και συνεχίστηκε με την προληπτική ιατρική εξέταση ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αθλητιατρικής (Τομέας Ιατρικής και Άθλησης) του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και τη θεώρηση καταστάσεων Υγείας, την ιατρική περίθαλψη ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών σε συνεργασία με την Ορθοπεδικό, κ. Βασιλική Τσακίρη, το φυσικοθεραπευτή, Χρυσόστομο Κερμενίδη και με το Πρότυπο Διαγνωστικό Κέντρο «Πλάτων».
Το πρόγραμμα της ΕΠΣ Μακεδονίας κορυφώνεται με την εξασφάλιση και κάλυψη εξόδων για χειρουργικές επεμβάσεις ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που τραυματίζονται εν ώρα αγώνα, σε μία περίοδο μεγάλων οικονομικών δυσκολιών γι’ όλους και ιδιαίτερα τόσο για τα ερασιτεχνικά σωματεία, όσο και για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
Η ΕΠΣ Μακεδονίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το νέο πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει από την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019, εφόσον συμμετέχουν όλα τα σωματεία, καθώς βασίζεται στην αρχή της πολυσυμμετοχικότητας.
Η ΕΠΣ Μακεδονίας έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
α. Έχει συμβληθεί με ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, στο οποίο οι τραυματισμένοι ποδοσφαιριστές θα παραπέμπονται για την αποκατάσταση των τραυματισμών τους, στην περίπτωση που χρειαστούν ορθοπεδική αποκατάσταση, εξασφαλίζοντας έκπτωση περίπου 50% - 60% στις τρέχουσες ισχύουσες τιμές.
β. Το πρόγραμμα θα έχει κατ’ αρχήν διετή διάρκεια και θα περιλαμβάνει τις αγωνιστικές περιόδους 2018 – 2019 και 2019 - 2020.
γ. Θα δημιουργηθεί ταμείο και ξεχωριστός λογαριασμός για την εξασφάλιση των πόρων για την κάλυψη των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, με μέριμνα της. Τα έσοδα του συγκεκριμένου λογαριασμού θα προέρχονται από εισφορές των σωματείων που θα λάβουν μέρος υποχρεωτικά στο πρόγραμμα, από χορηγούς και από την Ε.Π.Σ.Μ., μέσω διαφόρων δράσεών της κατά τη διάρκεια κάθε ποδοσφαιρικής χρονιάς.
Για την άμεση εφαρμογή του προγράμματος, κατά την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019, τα σωματεία οφείλουν να καταβάλουν το ποσό των 100,00 € μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018. Το υπόλοιπο ποσό των 50,00 € θα καλυφθεί από την Ε.Π.Σ.Μ.
Όσον αφορά για τη συμμετοχή των σωματείων στο ως άνω πρόγραμμα για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, τότε πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 150,00 €, μέχρι την 28η Δεκεμβρίου 2018.
δ. Η συμμετοχή των σωματείων θα είναι υποχρεωτική, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το πρόγραμμα. Σε περίπτωση, όμως, που σωματείο δεν καταβάλει τα ως άνω ποσά, δεν θα δύναται να αιτηθεί στην Ε.Π.Σ.Μ. κάλυψη της δαπάνης της νοσηλείας ποδοσφαιριστή του.
ε. Ο ως άνω ειδικός λογαριασμός θα ελέγχεται από 4μελή Επιτροπή, αποτελούμενη από Προέδρους σωματείων που αγωνίζονται στις τέσσερις (4) κατηγορίες Πρωταθλημάτων αρμοδιότητας Ε.Π.Σ.Μ. (Α1, Α’, Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας). Η Επιτροπή θα συγκροτείται κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των αγώνων των Πρωταθλημάτων της Α1, Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας και η θητεία της θα έχει διάρκεια ένα (1) έτος.
στ. Μέσω του ειδικού λογαριασμού θα καλύπτονται τα έξοδα νοσηλείας των ποδοσφαιριστών, σε ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% θα καλύπτεται από τα σωματεία που ανήκουν οι ποδοσφαιριστές ή από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.
Αν μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των σωματείων, ανά αγωνιστική περίοδο, υπάρξει αποθεματικό στον ειδικό λογαριασμό, το ποσό αυτό θα μεταφερθεί στην επόμενη αγωνιστική περίοδο και το ποσοστό συμμετοχής των σωματείων ή των ιδίων ποδοσφαιριστών θα μειωθεί αναλογικά (30% - 25 % - 20% κ.ο.κ.), με απώτερο στόχο να μηδενιστεί.
ζ. Μέσω του ειδικού λογαριασμού θα καλύπτονται τα έξοδα νοσηλείας ποδοσφαιριστών που τραυματίστηκαν ΜΟΝΟΝ κατά τη διάρκεια επίσημων αγώνων αρμοδιότητας Ε.Π.Σ.Μ. και όχι προπονήσεων ή φιλικών αγώνων, και ο τραυματισμός τους θα έχει αναγραφεί υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνα και θα βεβαιώνεται από τον Ιατρό του αγώνα.
Θα γίνεται ενδελεχής έλεγχος από την Υγειονομική Επιτροπή της Ένωσης για διαπίστωση προυπαρχουσών περιπτώσεων τραυματισμών, θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εξετάσεις και μετέπειτα θα παραπέμπονται οι ποδοσφαιριστές για άμεση χειρουργική επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: