Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Θ. Τζάκρη: Κακοπαιγμένο επικοινωνιακό σόου από μία χούφτα νεόκοπους φασίστες και ακροδεξιά στελέχη της ΝΔ

«Μία χούφτα νεόκοποι φασίστες και ακροδεξιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, στήνοντας ένα κακοπαιγμένο επικοινωνιακό σόου», τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη σχετικά με τα όσα συνέβησαν χθες στα Γιαννιτσά. Παράλληλα, τόνισε πως «δεν δεχόμαστε μαθήματα αγάπης για την πατρίδα από υμνητές του Χίτλερ και του Μιχαλολιάκου».
Σχετικά με τα όσα έγιναν στα Γιαννιτσά κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, η κα Τζάκρη τόνισε πως «μία χούφτα νεόκοποι φασίστες και ακροδεξιά στελέχη της ΝΔ προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, στήνοντας ένα κακοπαιγμένο επικοινωνιακό σόου». «Τα καλέσματα στα social media συγκεκριμένων ακροδεξιών κύκλων για προπηλακισμό του κ. Κοντονή, δεν βρήκαν ευτυχώς ανταπόκριση. Ο λαός της Πέλλας τους γύρισε την πλάτη, είπε όχι στον διχασμό, κι έτσι αυτοί οι πατριδοκάπηλοι που προσπαθούν να διαιρέσουν την ελληνική κοινωνία, όσοι κοιμούνται έχοντας στο προσκεφάλι τους τον Κασιδιάρη και τον Παττακό αλλά και τα ακροδεξιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος ούτε στα Γιαννιτσά ούτε στην Έδεσσα», υπογράμμισε.
«Μίλησα ήδη με ονοματεπώνυμα. Οργανωτής ήταν σημαίνον τοπικό στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή αλλά και ακροδεξιοί που, όπως με ενημερώνουν, ποστάρουν στα social media Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη, δηλώνουν από την άλλη ότι δεν είναι χρυσαυγίτες», τόνισε η κα Τζάκρη και διερωτήθηκε «αλλά αυτοί δεν είναι οι φασίστες;», χαρακτηρίζοντας τους θρασύδειλους και αναφέροντας την περίπτωση του κ. Μπαρμπαρούση. «Αυτούς όμως τους ξέρουμε», συνέχισε η κα Τζάκρη, συμπληρώνοντας πως «το λυπηρό είναι ότι ήταν χέρι με χέρι με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας». «Πρόκειται για μία κομματική επίθεση του ακροδεξιού και κυρίαρχου κομματιού της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο στην παρούσα φάση έχει ταυτιστεί με τη Χρυσή Αυγή. Είναι αυτό το κομμάτι που έχει απειλήσει με διάσπαση και ο κ. Μητσοτάκης χάριν της εσωτερικής ενότητας, δεν προσφέρει αυτή τη στιγμή καλές υπηρεσίες στην πατρίδα», τόνισε επίσης.
Ασκώντας κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στάση του στη συμφωνία της Ελλάδας με την πΓΔΜ, η κα Τζάκρη υπογράμμισε πως στη ΝΔ «μέχρι πρότινος, μέχρι τις αρχές του 2018, υπερηφανεύονταν ότι διαμόρφωσαν στο θέμα του Σκοπιανού την εθνική γραμμή (σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που να ισχύει erga omnes) και ξαφνικά ενόψει του κινδύνου της διάσπασης, προσπαθούν να διασπείρουν ουσιαστικά διχασμό στην ελληνική κοινωνία». Αναφερόμενη δε στον αρχηγό της ΝΔ, σημείωσε πως «έχει ήδη κλείσει το μάτι στη διεθνή κοινότητα για να πει ότι ‘εγώ θα τηρήσω τη συμφωνία επειδή η συμφωνία δημιουργεί τετελεσμένα’ και μάλιστα ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δεν θα την υπηρετήσει. Την ίδια στιγμή όμως στο εσωτερικό χύνει τα κροκοδείλια δάκρυα για μία δήθεν κακή συμφωνία ενώ γνωρίζει ότι η συμφωνία είναι καλή» κι, όπως τόνισε, ακολουθεί αυτή την τακτική «επειδή θέλει να την εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς σκοπούς, για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη».
Η κα Τζάκρη επισήμανε «όταν υπάρχει μία τέτοια συμφωνία για ένα θέμα που ταλανίζει την Ελλάδα για δεκαετίες, εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία ανησυχία στους πολίτες και μία αγωνία, είναι απολύτως κατανοητό κάτι τέτοιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά στηρίζουμε πάντα τον δημοκρατικό διάλογο κι αντιλαμβανόμαστε ότι μερίδα των συμπολιτών μας μπορεί να διαφωνεί με συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά και σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη. Σε κάθε περίπτωση όμως, καταδικάζω και καταδικάζουμε και τη βία και τους νοσταλγούς άλλων εποχών», τόνισε επισημαίνοντας με έμφαση ότι «μαθήματα αγάπης για την πατρίδα από υμνητές του Χίτλερ και του Μιχαλολιάκου δεν δεχόμαστε και δεν δέχομαι προσωπικά. Την αγάπη μου για την Ελλάδα, δεν την διαπραγματεύομαι με κανέναν, εδικά με εκείνους που σπέρνουν το μίσος και τον διχασμό και μόνο κακό κάνουν στην πατρίδα και στον ελληνικό λαό. Οι πατριδοκάπηλοι που προσπαθούν να διαιρέσουν την κοινωνία, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να το καταφέρουν και δεν θα τους αφήσουμε να το καταφέρουν».
Κλείνοντας η κα Τζάκρη υπογράμμισε πως «επειδή έχει γίνει ουσιαστικά κατάληψη της κεντροδεξιάς από το ακροδεξιό της κομμάτι, προσπαθούν να περάσουν μία εικόνα ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί μία παγιωμένη κατάσταση έντονων διαμαρτυριών, αντιδράσεων κλπ». «Τέτοιο κλίμα που θέλουν να περάσουν τα media, τα social media κλπ δεν υπάρχει στην κοινωνία», διαβεβαίωσε. Αναγνώρισε πως «υπάρχουν κάποιες φωνές, διαφοροποιήσεις» και τόνισε πως «όλοι μας είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο», υπογραμμίζοντας πως «αυτό που καταδικάζουμε είναι τους τραμπουκισμούς κι όλους αυτούς τους αλλοπρόσαλλους φανατισμούς που γίνονται για λόγους μικροκομματικής και μικροπολιτικής κατανάλωσης».
 
Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: