Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Νικολά Μαδούρο: Στην πραγματικότητα η Αφρική κέρδισε το Μουντιάλ 2018

Με αφορμή το Μουντιάλ, το οποίο ανέφερε ότι το κατέκτησε η Αφρική, ο Νικολάς Μαδούρο κάλεσε την Ευρώπη να βάλει τέλος στις διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών.
«Η ομάδα της Γαλλίας κέρδισε, αν και έμοιαζε με αφρικανική ομάδα. Στην πραγματικότητα, η Αφρική κέρδισε. Οι Αφρικανοί μετανάστες που έφτασαν στη Γαλλία. Ελπίζω η Ευρώπη να πάρει το μήνυμα. Τέλος στον ρατσισμό στην Ευρώπη σε βάρος Αφρικανών, τέλος στις διακρίσεις εναντίον των μεταναστών», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Από τους 23 παίκτες της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, που κατέκτησαν το Μουντιάλ στη Ρωσία, οι 15 έχουν ρίζες από την Αφρική, κυρίως στις γαλλικές αποικίες.
Για παράδειγμα, ο Kylian Mbappé γεννήθηκε από πατέρα Αλγερινό και μητέρα από το Καμερούμ, ο Blaise Matuidi γεννήθηκε στη Γαλλία από γονείς από την Ανγκόλα, ο Samuel Umtiti γεννήθηκε στο Καμερούν, οι γονείς του Paul Pogba είναι από τη Γουϊνέα κλπ.
Ο Μαδούρο δεν παρέλειψε, πάντως, να συγχαρεί τη γαλλική ομάδα ποδοσφαίρου που κέρδισε το κύπελλο «παίζοντας θεϊκά καλά», όπως είπε, καθώς και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον οποίο έγραψε ότι διοργάνωσε «το καλύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία».
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: