Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πέλλας: Να αποζημιώσει εδώ και τώρα ο ΕΛΓΑ τις καταστροφές σε ροδάκινα και νεκταρίνια

Ενώ οι αγρότες δεν έχουν πάρει ακόμη την παραμικρή αποζημίωση από τις περσινές βροχοπτώσεις που κατέστρεψαν μέρος της παραγωγής του ροδακίνων και νεκταρινιών, τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκαναν εκ νέου την εμφάνιση τους φέτος προκαλώντας και πάλι πολύ μεγάλες ζημιές στις συγκεκριμένες παραγωγές.
Οι αγρότες δεν κλήθηκαν μόνο να πετάξουν ένα μέρος της παραγωγής τους από την οποία θα έπαιρναν έναν εισόδημα, αλλά προχώρησαν αναγκαστικά και σε αρκετά, πολλές φορές ακριβά ραντίσματα προκειμένου να σώσουν ό,τι ακολουθεί για συγκομιδή από εδώ και πέρα.
Η κυβέρνηση και ο ΕΛ.Γ.Α., απλοί θεατές της κατάστασης, δεν προέβησαν και δεν θα προβούν σε κάποια ενέργεια για την αποζημίωση αυτών των ζημιών, ενώ οι αγρότες έχουν πληρωμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΕΛ.Γ.Α. Σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός ανέφερε ότι «διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, ζημιά όμως η οποία δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α.». Αλήθεια, οι παραγωγοί για ποιόν λόγο πληρώνουν τον ΕΛ.Γ.Α.; Για να μένουν ακάλυπτοι σε στιγμές ανάγκης;
Είναι αντιληπτό τι αποζημιώνεται και τι όχι με βάση τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας, αλλά οι κανονισμοί είναι για να αλλάζουν ειδικά όταν πρέπει να λειτουργήσουν προς όφελος του εργαζόμενου, αγωνιζόμενου και διαρκώς δοκιμαζόμενου λαού. Είναι πολύ εύκολο από ένα γραφείο με όλες τις ανέσεις να βγάζεις κανόνες και πλαίσια λειτουργίας, αλλά οι ανάγκες του κόσμου τις εργασίας είναι άλλες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί άμεσα όλους τους παραγωγούς να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις στους συνεταιρισμούς, τις ομάδες και τις οργανώσεις παραγωγών και εάν δεν υπάρχουν, σε τοπικές συνελεύσεις ανά χωριό/ περιοχή, προκειμένου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αντιδράσουν απέναντι σε ακόμα μια αδικία. Με εξώδικα προς τον ΕΛ.Γ.Α. δεν πρόκειται ποτέ κανένας να νικήσει.

Συνελεύσεις, συντονισμός και άμεσος αγώνας
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: