Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (1-1)1-1. Μας συγχωρείτε... διακοπή!

Ένα φιλικό που εκ προοιμίου, αλλά και στον καθαρό αγωνιστικό του χρόνο, είχε όλες τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις με τις καλές συστάσεις που συνόδευαν τις δύο ομάδες, αλλά και την αρκετά καλή εικόνα τους για την εποχή μέχρι την πρόωρη διακοπή του, τελείωσε εντελώς άδοξα. Ισόπαλες τελικά οι δύο ομάδες με σκορ 1-1 με την συμπλήρωση περίπου μίας ώρας καθαρού από κάθε άποψη αγώνα...
Τα δύο τέρματα σχεδόν πανομοιότυπα για τις δύο ομάδες που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, στο 20' για τους φιλοξενούμενους με τον πολύ δραστήριο Παρσόπουλο που πλάσαρε σωστά μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και παράλληλη χαμηλή πάσα από δεξιά του Λίτσι, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αμέσως μετά τη σέντρα για τους γηπεδούχους, με κοντινό σουτ του κυνικού Κατσαμακτσή, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και επίσης χαμηλή παράλληλη πάσα του εξαιρετικού Μπρατσούδη από αριστερά, ελέγχονται με την υποψία οφσάιντ... Όμως για τον πάγκο των φιλοξενουμένων που έδειχνε έναν αναίτιο εκνευρισμό και διαμαρτύρονταν σχεδόν με την έναρξη σε κάθε σφύριγμα, η υποψία ήταν μάλλον βεβαιότητα για το γκολ της Πέλλας και όχι μόνο, αφού δεν άφησαν ασυγχώρητη και αδιαμαρτύρητη σχεδόν καμία λάθος ή σωστή υπόδειξη του διαιτητή του αγώνα κ. Γιάγκου και των περιστασιακών βοηθών του(λόγω εποχής κατέστη αδύνατη η εξεύρεση εν ενεργεία βοηθών), καταφερόμενοι κατά δικαίων και αδίκων και οδηγώντας το παιχνίδι σε δύο ολιγόλεπτες διακοπές, χωρίς όμως συνέχεια και χωρίς κάτι να προϊδεάζει για το τι έμελλε να ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος... 
Κι ενώ όλα έδειχναν να εξελίσσονται ήρεμα και το παιχνίδι είχε ένα αρκετά καλό για την πρώιμη περίοδο προετοιμασίας ρυθμό, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αγωνίζονται σε απόλυτα καθαρά αθλητικά πλαίσια, προσφέροντας στους 100 περίπου φιλάθλους κατά διαστήματα ωραίες προσπάθειες και ενέργειες, ήρθαν δύο ανύποπτες και ανούσιες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο να δυναμιτίσουν την κατάσταση και ο εκνευρισμός του πάγκου να περάσει ακαριαία μέσα στο γήπεδο. Αποτέλεσμα ένα αμφιλεγόμενο πλάγιο και ένα επίσης αμφιλεγόμενο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, τα οποία απαίτησε επιτακτικά ο πάγκος των φιλοξενουμένων, έφεραν ποδοσφαιριστή του Μ.Α. Τρικάλων(δεν τον κατονομάζω θεωρώντας ότι ήταν απλά μια κακή αντίδραση σε μια άσχημη μέρα), εκτός εαυτού να διαμαρτύρεται απρεπώς σε διαιτητή και βοηθό, με τον πρώτο να ζητά άμεσα την αλλαγή του χωρίς όμως ανταπόκριση. Και προκειμένου να μην ανάψουν περισσότερο τα «αίματα» και ξεφύγει η κατάσταση, ο κ. Γιάγκος διέκοψε οριστικά το παιχνίδι στο 60', με την κατάσταση να ηρεμεί γρήγορα αφού άμεσα επικράτησε και στις δύο ομάδες η νηφαλιότητα και η λογική, με τους ψυχραιμότερους να «σβήνουν την φωτιά» που πήγε στα καλά καθούμενα να ανάψει! Είχε προηγηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα μια πολύ καλή ευκαιρία(η καλύτερη ίσως του 60λεπτου) για τους φιλοξενούμενους, με τον Παρσόπουλο και πάλι να πατάει περιοχή από θέση μέσα δεξιά και να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του εξερχόμενου Δομουκτσίδη και στην συνέχεια η μπάλα να απομακρύνεται από τους αμυντικούς της Πέλλας.
Αρκετά καλή και ανταγωνιστική η Πέλλα σ' αυτά τα 60 έστω λεπτά απέναντι στα πιο «προηγμένα» αγωνιστικά Τρίκαλα(ξεκίνησαν 2 βδομάδες περίπου νωρίτερα την προετοιμασία τους), άφησε υποσχέσεις για την συνέχεια, δεδομένου ότι και ο προπονητής κ. Χαρπίδης θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του και το ρόστερ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει τις απαραίτητες και αναμενόμενες προσθήκες. Πάντως σε γενικές γραμμές για την εντελώς ανέτοιμη Πέλλα με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της να απαριθμεί μονοψήφιο αριθμό δυνατών προπονήσεων(απογευματινών και πρωινών) του πρώτου σταδίου προετοιμασίας, τα πρώτα δείγματα κρίνονται θετικά.
Τα Τρίκαλα του κ. Πρίντζιου, ομάδα Α1 Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας(πέρυσι αγωνίζονταν στην Γ' Εθνική) που έδωσαν το τρίτο τους φετινό φιλικό(ισοπαλία 2-2 στην Αξό με τον Α.Σ. Γιαννιτσά και ήττα 0-1 στα Τρίκαλα από τον Μ.Α. Άγιας Μαρίνας τα δύο προηγούμενα), έστω κι αν δεν έβγαλαν σήμερα τις ανάλογες φάσεις λόγω και της καλής μεσοαμυντικής λειτουργίας της Πέλλας, έδειξαν καλά στοιχεία, με κυρίαρχο τις πολύ γρήγορες και επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Είναι μια ομάδα που εκμεταλλεύεται άριστα τους χώρους στην επίθεση, όταν της δίνεται αυτή η δυνατότητα.
Δεν είχα καμία πρόθεση να γράψω πολλά πράγματα για μια φιλική αναμέτρηση πέρα από δυο-τρία σχόλια καθαρά αγωνιστικά, όμως οι ιδιαίτερες περιστάσεις και η άσχημη εξέλιξη του με ανάγκασαν να το κάνω. Προσωπικά, ακόμα κι αν δεχτώ ότι έγιναν κάποια λάθη από την διαιτησία και ειδικά εις βάρος των φιλοξενουμένων όπως οι ίδιοι επικαλούνται(άλλωστε όπου εμπλέκεται ανθρώπινος παράγοντας, τα λάθη είναι αναπόφευκτα όπως είδαμε και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας με το VAR να «κρατάει» τα προσχήματα), αυτά ήταν ελάχιστα και σε καμία περίπτωση δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογούν μια οριστική διακοπή και μάλιστα φιλικού αγώνα προετοιμασίας, που το αποτέλεσμα έχει την λιγότερη σημασία αυτή την περίοδο και όλοι οι παράγοντας που εμπλέκονται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι δικαιολογημένα ανέτοιμοι. Αν υπάρχει καλή προδιάθεση και πρόθεση, είμαι βέβαιος τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει μια φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση, ακόμα και τα πιο τραγικά λάθη να συμβούν σ' αυτή... Πρωτόγνωρα δυστυχώς πράγματα για την αρκετά μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία μας στα ερασιτεχνικά γήπεδα, ακόμα και σε αγώνες με εντελώς «καφενειακές» διαιτησίες και «απαράδεκτες» ποδοσφαιρικά συνθήκες, με την ευχή να μην επαναληφθούν παρόμοια ούτε σε επίσημο, πόσο μάλλον σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, γιατί μόνο κακό κάνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τέτοια γεγονότα δεν περιποιούν τιμή για κανέναν, και όποιος εμπλέκεται ή πρωταγωνιστεί σ' αυτά, νομοτελειακά χάνει όποιο δίκιο μπορεί να έχει ή να διεκδικεί. Κι αυτό αφορά και τις δύο ομάδες σήμερα!
Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι, Μπουράκης, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Γουστέρης, Τοπάλης, Μαντζανάς, Μπρατσούδης Τ., Ζούζουλας, Κατσαμακτσής. Πρόλαβαν και χρησιμοποιήθηκαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και οι Πιτσάρης, Παπαγεωργίου. Απόντες Σιαματάς, Καρασμάνης, Μπρατσούδης Χ..
Η διοίκηση της Πέλλας εκφράζει την λύπη της για το άδοξο και πρόωρο τέλος του σημερινού φιλικού αγώνα και ζητά συγνώμη στην ευθύνη που της αναλογεί, τόσο από το πολυάριθμο φίλαθλο κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο, όσο κι από τους φιλοξενούμενους για όποια στιγμιαία εν θερμώ συμπεριφορά-παρεκτροπή ανθρώπων της ή όποιας λόγω ανωτέρας βίας παράλειψής της στην φιλοξενία και στην ομαλότερη διεξαγωγή του αγώνα.
Μια προσφορά του

Δεν υπάρχουν σχόλια: