Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Διακόπτει τη συνεργασία με Alpha Bank η Π. Νοτίου Αιγαίου

Στη διακοπή κάθε συνεργασίας με την Alpha Bank προχωράει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λόγω της αιφνιδιαστική απόφασης της τράπεζας να κλείσει τα υποκαταστήματά της, τα μοναδικά καταστήματα τράπεζας στην Τήλο, την Κάσο και τους Λειψούς από τις 14 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, συνάντηση για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος αποφάσισε να καλέσει σε συνάντηση όλους τους περιφερειακούς διευθυντές τραπεζών και υπογράμμισε ότι «οι νησιώτες δεν είναι πολίτες β' Κατηγορίας. Τα νησιά στηρίζουν την οικονομία της πατρίδας μας και το ελάχιστο που οφείλει η Πολιτεία σε αυτά είναι ίσες ευκαιρίες».
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι απόφαση της Alpha Bank, «ενισχύει το αίσθημα της ανισότητας στους κατοίκους των τριών ακριτικών νησιών, από τους οποίους στερεί την παροχή στοιχειωδών τραπεζικών υπηρεσιών και τους αναγκάζει σε χρονοβόρες και δαπανηρές μετακινήσεις από νησί σε νησί».
»Φανερώνει δε πλήρη άγνοια των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών του ευάλωτου και εθνικά ευαίσθητου νησιωτικού χώρου, τονίζει επίσης η Περιφέρεια, «τις οποίες αντιμετωπίζει αμιγώς με οικονομίστικα κριτήρια, αγνοώντας προκλητικά τον οφειλόμενο κοινωνικό χαρακτήρα της λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όταν αυτά οφείλουν την ύπαρξή τους στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: