Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Κύπελλο ερασιτεχνών: Ελπίδα Έδεσσας - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-2)2-4. Άχρωμο, άοσμο και άνοστο... «ντόρτι»

Σ' ένα μέτριο παιχνίδι που έμοιαζε ο χρόνος να κυλάει πολύ γρήγορα και σχεδόν άδειος από φάσεις και υποφερτό ποδόσφαιρο, η νωχελική σήμερα Πέλλα το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει το αυτονόητο, να κερδίσει σχετικά εύκολα και να περάσει άνετα στην επόμενη φάση, με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον αρχηγό της.
Μόνο σε ατομικό επίπεδο μπορούσε να διακρίνει σήμερα κανείς κάποια όχι και τόσο ευδιάκριτη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, κι αυτή ήταν που έπαιξε το ρόλο της στο τελικό αποτέλεσμα. Για την Πέλλα πειραματισμοί από τον προπονητή, όχι και μεγάλη διάθεση για σοβαρό και καλό ποδόσφαιρο από τους ποδοσφαιριστές, νωχελικότητα που κανείς εύκολα την προσομοίαζε και με κούραση σε όλες τις γραμμές, με την μεσοαμυντική έχοντας τον πιο νευραλγικό ρόλο να παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα, σε συνάρτηση με την χαμηλή δυναμικότητα των γηπεδούχων, συνετέλεσαν να δούμε ένα λίγο πολύ προδιαγεγραμμένο τελικό αποτέλεσμα, με το θέαμα και το καλό ποδόσφαιρο να απουσιάζουν στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου, παρά τα 6 τέρματα που επιτεύχθησαν και που υπό άλλες πιο φυσιολογικές αγωνιστικά προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι πλούσιο και γεμάτο. Η αφόρητη ζέστη κυρίως του πρώτου ημιχρόνου, ο κακός αγωνιστικός χώρος και τα «μπαλόνια» που χρησιμοποιήθηκαν για μπάλες, απλά ήρθαν κι έδεσαν με το μέτριο ποδοσφαιρικό θέαμα που παρακολουθήσαμε. 
Κι αν η Ελπίδα εμφανίστηκε περίπου στα «κιλά» της και οι απαιτήσεις απ' αυτή λογικά ήταν σχετικά περιορισμένες, η Πέλλα έχοντας το όνομα και το ειδικό βάρος της καλύτερης ομάδας που ήταν μία κατηγορία πάνω και που δημιούργησε προσδοκίες με τις προηγούμενες εμφανίσεις της, ήταν η απογοήτευση της αναμέτρησης. Έδειξε απόλυτα προσαρμοσμένη και αφομοιωμένη σε ποδοσφαιρική ποιότητα ομάδας Α' κατηγορίας σε τέτοιον βαθμό, που μέχρι και το τελικό σφύριγμα δεν κατάφερε να την αποβάλλει. Αν δεν ήταν η αποτελεσματικότητα και η κυνικότητα του Μπρατσούδη που ότι «έστελνε» σήμερα με κάθε τρόπο προς το αντίπαλο τέρμα «έγραφε», θα μιλούσαμε για την απόλυτη ποδοσφαιρική «ένδεια»... Για να μην αδικήσουμε παντελώς την προσπάθεια, τα δύο από τα τέσσερα τέρματα, ήταν προϊόντα καλών ομαδικών προσπαθειών, αλλά και άριστων τελικών εκτελέσεων.
Όλα τα τέρματα της Πέλλας τα πέτυχε ο αρχηγός της ο Τάσος Μπρατσούδης(12',22',57',76'), ενώ για την Ελπίδα τα τέρματα πέτυχαν οι Παλημάνης(37') και Τσάτσε(80') ύστερα από ωραίους συνδυασμούς και τελειώματα. Ελάχιστες καλές ευκαιρίες άξιες αναφοράς χάθηκαν από τις δύο ομάδες.
Εύκολο απόγευμα για την διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Βασιλειάδη, Κουκούλη και της δεσποινίδας Σηπάκη.
►Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη, στη μνήμη του παράγοντα της Αναγέννησης Δωροθέας Περικλή Δούμου, αλλά και σ' αυτή του νεαρού διαιτητή Νίκου Ντοσίδη.
►Το επόμενο ΣΚ η Πέλλα μπαίνει στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας στο Μάνδαλο την τοπική Δόξα.
Οι συνθέσεις
Ελπίδα Έδεσσας(Πεχλιβάνης): Αποστόλου, Αδάμ, Παγιούλας, Πρεβατσιτσάνης(Απάζογλου 66'), Λότσι(Κουκούλης 70'), Τουρμάνης(Τεντζέρης 24'), Στανίσης, Παλημάνης. Τσάτσε, Ροδοβίτης(Μπαμπατζάνης 86'), Δάφνης.
Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Τοπάλης(Στάγκος 68'), Σιαματάς(Μπουράκης 62'), Μαντζανάς, Ζούζουλας(Κατσαμακτσής 76'), Μπρατσούδης, Γουστέρης(Ρέκος 88').

Μια προσφορά του

















Δεν υπάρχουν σχόλια: