Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ρωσική Εκκλησία συμφωνεί με τον Πάπα: Το σεξ είναι «θείο δώρο»

Ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης πατριαρχικής επιτροπής για τα δικαιώματα των παιδιών και των μητέρων, συμφώνησε με τον Πάπα Φραγκίσκο ότι «το σεξ είναι στοιχείο της αγάπης».
Την άποψη του Πάπα Φραγκίσκου ότι η σεξουαλικότητα είναι δώρο του Θεού φαίνεται πως συμμερίζεται και η ρωσική εκκλησία, καθώς ο αρχιεπίσκοπος της ρωσικής εκκλησίας που είναι υπεύθυνος για οικογενειακά ζητήματα δήλωσε ότι «το σεξ είναι μέρος της αγάπης».
Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να δήλωσε σε νεαρούς προσκυνητές στη Γαλλία ότι η «παθιασμένη» αγάπη «οδηγεί στην αφιέρωση της ζωής παντοτινά».
«Η σεξουαλικότητα, το σεξ είναι δώρο του Θεού. Όχι ταμπού», φέρεται να δήλωσε ο Πάπας σε νεαρούς καθολικούς.
Από την πλευρά του, ο Ντμιτρι Σμιρνόφ, ο οποίος είναι επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης πατριαρχικής επιτροπής για τα δικαιώματα των παιδιών και των μητέρων, συμφώνησε με τον Πάπα Φραγκίσκο ότι «το σεξ είναι στοιχείο της αγάπης». Ο ίδιος, μιλώντας στο Govorit Moskva, ξεκαθάρισε πάντως ότι αυτό ισχύει μόνο «εντός γάμου».
Μάλιστα συμφώνησε με τη θέση του Πάπα ότι οι προγαμιαίες σχέσεις «παραβιάζουν το σχέδιο του Θεού και είναι θανάσιμη αμαρτία».

Πηγή: sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: