Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ

Η τουριστική περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της και ο ΟΑΕΔ ανοίγει τη διαδικασία για την καταβολή του εποχικού επιδόματος στους δικαιούχους.
Την ερχόμενη Τρίτη 2 Οκτωβρίου και μέχρι την 30ή Νοεμβρίου οι δικαιούχοι του ειδικού αυτού επιδόματος θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.
Για όσους δεν μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά η σχετική διαδικασία για υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.
Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν εργασία στην Ελλάδα, εφ' όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) και ασκούν το επάγγελμα του: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.
Το εποχικό επίδομα ανεργίας μπορούν επίσης να λάβουν οι μισθωτοί της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το ειδικό εποχικό επίδομα ανεργίας για τις περισσότερες επαγγελματικές κατηγορίες ανέρχεται κατ’ ανώτατο σε 458,15 ευρώ μηνιαίως ενώ οι σμυριδορύκτες Νάξου λαμβάνουν 916,3 ευρώ και οι οικοδόμοι 678,06 μηνιαίως. Αλλες 6 επαγγελματικές κατηγορίες (δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, αγγειοπλάστες - κεραμοποιοί - πλινθοποιοί και οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη) λαμβάνουν 641,41€.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: