Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Τέρμα οι κοροϊδίες. Να αποδοθούν τώρα τα κλεμμένα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους

Οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα, σχεδόν καθημερινά, σε σχέση με το θέμα των αναδρομικών από τις παράνομες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση των «δώρων», επιβεβαιώνουν ότι η «τρόικα» – «θεσμοί», με εκτελεστικούς βραχίονες τις εθελόδουλες μνημονιακές κυβερνήσεις, καταλήστευσαν τόσο τους εργαζομένους, όσο και τους συνταξιούχους. Μέσα από μια αρκετά μεγάλη χρονική καθυστέρηση, φυσικά κρίσιμη για την πορεία των γεγονότων, τα Ανώτατα Δικαστήρια «ξηλώνουν» τις αντισυνταγματικές διατάξεις, μέσω των οποίων «κουρεύτηκαν» μισθοί και συντάξεις, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και αυξάνοντας σε δυσθεώρητο επίπεδο (!!) αντί να το μειώσουν, το δημόσιο χρέος.
Με τα Ανώτατα Δικαστήρια να κρίνουν ως αντισυνταγματικούς τους νόμους με τους οποίους «κουρεύτηκαν» συντάξεις, «δώρα», το επίδομα αδείας και οι μισθοί για τους εν ενεργεία εργαζομένους σε δραματικό βαθμό, συρρικνώνοντας κατά 25% (!) το ΑΕΠ της χώρας, καταρρέει και ο μύθος – επικοινωνιακό τέχνασμα περί εξορθολογισμού της οικονομίας. Επιβεβαιώνεται ότι η τρόικα – «θεσμοί» με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων έκαναν πραγματικό πλιάτσικο σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας από το 2010 και μετά.
Όπως άλλωστε ανέφερε επίσημα και με τον πλέον κυνικό τρόπο η Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή, η Ελλάδα βρίσκεται εκτός κοινοτικού Δικαίου. Ανάλογη απάντηση, με εξίσου κυνικό τρόπο είχε δώσει από τα πρώτα χρόνια των μνημονίων ο πάλαι ποτέ αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι κατά τους «εταίρους» – δανειστές μας, οι αμοιβές, οι συντάξεις και τα εισοδήματα μειώθηκαν δραματικά με παράνομες αποφάσεις και αντισυνταγματικά νομοθετήματα, καθαρά και μόνο για την ικανοποίηση των πιστωτών και αυτό εξαρχής το γνώριζαν τόσο η «τρόικα», όσο και το σύνολο των μνημονιακών κυβερνήσεων, φυσικά και ο πρωθυπουργός και τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η σημερινή κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας είχαν καταγγείλει σαν αντισυνταγματικούς τους πρώτους μνημονιακούς νόμους, μέσω των οποίων μειώθηκαν παράνομα οι μισθοί, οι συντάξεις και καταργήθηκαν τα «δώρα», υπερασπίζονται λυσσαλέα τα νομοθετήματα των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου.
Γιατί; Επειδή με τη σειρά τους, μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του λαϊκού «ΟΧΙ» στο ιστορικό δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια αλλά συνέχισε με ανάλογα αντισυνταγματικού χαρακτήρα μέτρα να καταληστεύει τον ελληνικό λαό, λέγοντας ψέματα και μένοντας μόνο σε επικοινωνιακά τερτίπια.
Για τον λόγο αυτό, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, εδώ και αρκετές εβδομάδες, από τη μια επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα των παράνομων περικοπών και της ανάγκης επιστροφής των αναδρομικών. Από την άλλη πλευρά εξαπατώντας τους συνταξιούχους για άλλη μια φορά, έδωσαν εντολή στον ΕΝΦΙΑ να υποβάλει εφέσεις ώστε η επίλυση του θέματος να παραπεμφθεί στις καλένδες.
Η Λαϊκή Ενότητα ζητά να αποδοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα και τα παρανόμως παρακρατηθέντα στους δικαιούχους εργαζομένους και συνταξιούχους.
Φυσικά, υπό όρους μεταμνημονιακής δουλείας, αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Απαιτείται η έξοδος από τα μνημόνια και το ευρώ, η ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και η επαναφορά της χώρας σε μια ανοδική πορεία των παραγωγικών της δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: