Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μανδάλου (1-1)2-2. Αριθμητικό έλλειμμα, ψυχικό και αγωνιστικό πλεόνασμα!

Δηλώσεις προπονητών
Τι κι αν το γήπεδο ήταν πολύ βαρύ από τη βροχή που προηγήθηκε, τι κι αν επικρατούσαν την ώρα του αγώνα χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατός αέρας, οι λίγοι τολμηροί θεατές που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο, αποζημιώθηκαν κι απόλαυσαν ένα πολύ όμορφο και αμφίρροπο παιχνίδι με ανατροπές και συγκινήσεις, ανάμεσα σε δύο αθλητικές και ποιοτικές ομάδες, έστω κι αν το τελικό αποτέλεσμα του τελικά δεν φαίνεται να ικανοποιεί καμία.
Στο πρώτο μέρος υπήρχε καλός ρυθμός, αλλά όχι πολύ μεγάλες φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα, έστω κι αν κάποιες φορές οι προϋποθέσεις ήταν πολύ καλές. Και τα γκολ που επιτεύχθηκαν, ήταν τόσο «εύκολα», που δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι από το ξεκίνημα είχαν την κατοχή και την καλύτερη παρουσία, αφού ήταν πιο καλά απλωμένοι στο γήπεδο τουλάχιστον μέχρι το 20ο λεπτό όταν και άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Τσελεπή από πολύ μακρινό φάουλ-γιόμα και αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων. Η Πέλλα ισορρόπησε άμεσα ανέβασε τις γραμμές και κυκλοφόρησε την μπάλα, ψάχνοντας μια άμεση απάντηση, η οποία και ήρθε στο 35' από επίσης πολύ μακρινό σουτ-φάουλ του Ζούζουλα και κακή εκτίμηση της άμυνας και του τερματοφύλακα του Μανδάλου Μπόϊκου. Κι ενώ έδειχνε η Πέλλα να παίρνει τα ηνία του αγώνα σιγά σιγά και το Μάνδαλο να οπισθοχωρεί, ήρθε σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου η ξαφνική αντεπίθεση του Μανδάλου με τον Αναστασιάδη, ολιγωρία της άμυνας και άστοχη έξοδος του Δομουκτσίδη και η εκτός περιοχής ανατροπή του επιθετικού των φιλοξενουμένων με την επακόλουθη απόλυτα δίκαιη αποβολή του τερματοφύλακα της Πέλλας.
Στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ κανείς πολύ λογικά θα περίμενε το αριθμητικό μειονέκτημα της Πέλλας να της στοιχίσει τόσο σε μέτρα στο γήπεδο, όσο και σε φάσεις, έχοντας απέναντι κι έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, η εικόνα του αγώνα, το άριστο στήσιμο, η τακτική και η διαχείριση του Γιάννη Χαρπίδη και η συγκλονιστική αγωνιστική παρουσία των γηπεδούχων, μάλλον διέψευσε τους πάντες! Το αριθμητικό έλλειμμα της δε φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, αφού ισοσκελίστηκε από το ψυχικό και αγωνιστικό πλεόνασμα που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές της. Το μόνο που της έλειψε για ακόμη έναν αγώνα ήταν η τύχη... Η Πέλλα όχι μόνο κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή με ακόμα ένα «εύκολο» γκολ στο 70', μετά από σέντρα του Μπουράκη και τον Σαββίδη στην προσπάθειά του να αποκρούσει να την στέλνει από κοντά στο βάθος της εστίας του Μπόϊκου, αλλά δημιούργησε και πληθώρα  πολύ καλών ευκαιριών με τους Ζούζουλα, Μπουράκη, Βασιλάκογλου, Τοπάλη, Μαντζανά και Γουστέρη να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων στο δεύτερο ημίχρονο, τερματοφύλακα Μπόϊκο. 
Το Μάνδαλο είχε κι αυτό τις δύο καλύτερες στιγμές του στο δεύτερο με τον Αναστασιάδη, στην πρώτη περίπτωση περίπου στο 60' όταν μετά από σέντρα και κεφαλιά η μπάλα να βρίσκει το αριστερό κάθετο του 15χρονου Μπρατσούδη Χ. κι να φεύγει άουτ, ενώ στη δεύτερη λίγο πριν την λήξη, ο νεαρός Μπρατσούδης σε τετ α τετ, έκλεισε τον δρόμο του επιθετικού των φιλοξενουμένων αποκρούοντας εξαιρετικά την μπάλα. Ενδιάμεσα και λίγο μετά αφού χάθηκαν κάποιες καλές στιγμές με τον Καραδήμο, είχε προλάβει να ισοφαρίσει επίσης «εύκολα» την αναμέτρηση με τον Αποστολούδα στο 75', με αδύναμο σουτ από το ύψος περίπου της μεγάλης περιοχής, κακή εκτίμηση και ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα της Πέλλας, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα το δεξί δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μαζί με τις φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης από το φακό του Pella Sports, που είχε και σήμερα κάμερα στα ερασιτεχνικά γήπεδα.
Άριστη γενικά η διαιτησία του αγώνα, με κάποιες ανούσιες «αυθαίρετες» αποφάσεις μόνο του δεύτερου βοηθού, με τον διαιτητή πιο κοντά στις συγκεκριμένες φάσεις.
►Πρώτη επίσημη εμφάνιση με την ανδρική ομάδα, του νεαρού 15χρονου τερματοφύλακα Χρήστου Μπρατσούδη, που αν και μπήκε «βίαια» και ξαφνικά στα βαθιά, είχε συνολικά καλή παρουσία.
►Την ερχόμενη αγωνιστική η οποία θα διεξαχθεί μετά τις γιορτές, η Πέλλα φιλοξενείται στο Μελίσσι, ενώ το Μάνδαλο φιλοξενεί την Αξό. 
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Πλιόγκας(Στάγκος 90'), Μαντζανάς, Μπουράκης, Τανταλίδης, Τοπάλης, Σιαματάς(Μαλλόλι 89'), Αβραάμ, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης Τ.(Μπρατσούδης Χ. 45'), Ζούζουλας(Γουστέρης 83').
Δόξα Μανδάλου(Αντωνάς): Μπόϊκος, Σαββίδης, Τσελεπής, Μαυρομάτης, Τζούρτζος, Τόπκας, Αποστολούδας(Τουρατζίδης 84'), Τσιλογλανίδης(Μπουρνάζης 80'), Cullhaj(Κουτρούμπαλος 65'), Αναστασιάδης, Καραδήμος.

Μια προσφορά του


Οι δηλώσεις των δύο προπονητών μετά το τέλος της αναμέτρησης


















Δεν υπάρχουν σχόλια: