Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Η Κου Κλουξ Κλαν «επιστρέφει» στη Γερμανία

Στη σύλληψη ατόμων μελών μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, που αυτοαποκαλούνται «Εθνικοσοσιαλιστές Ιππότες της Κου Κλουξ Κλαν Γερμανίας», προχώρησαν οι αρχές της Γερμανίας αφότου έκαναν επιδρομές σε διάφορα μέρη που ερευνούσαν.
Οι εισαγγελείς και η αστυνομία στο νοτιοδυτικό κρατίδιο του Baden-Wuerttemberg, δήλωσαν ότι βρέθηκαν στην κατοχή τους περισσότερα από 100 όπλα, μεταξύ των οποίων πιστόλια, ξίφη, μαχαίρια και ματσέτες, τα οποία κατασχέθηκαν την περασμένη Τετάρτη. Επίσης βρήκαν λίστες με τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης.
Τα μέλη κατηγορούνται για επιθέσεις σε 17 άτομα, όμως δεν έχουν γίνει ακόμα συλλήψεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times.
Σύμφωνα με τις αρχές ερευνώνται περίπου 40 άτομα. Τα μέλη της ομάδας είναι ύποπτα, καθώς υπερασπίζονται τον ναζισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις εκτελούν «βίαιες φαντασιώσεις». Οι ανακριτές υποστηρίζουν ότι δεν έχουν βρει στοιχεία σύνδεσης με άλλες ομάδες Κου Κλουξ Κλαν, ενώ τα μέλη προσεγγίζονταν ηλεκτρονικά.
Σημειώνεται, ότι το περιστατικό υπενθυμίζει ότι οι διαστάσεις που έχει λάβει η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι εκρηκτικές. Ειδικά στην κεντρική Ευρώπη, η πολιτική του μίσους δεν παρουσιάζει απλά μία αύξηση, αλλά θριαμβεύει.
Η Κου Κλουξ Κλαν εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως μυστική αδελφότητα στο Τενεσί το 1860 και εξαπλώθηκε στη Γερμανία τη δεκαετία του 1920. Υποστηρίζει την υπεροχή των λευκών έναντι των άλλων φυλών, τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Θεωρείται η κατά παράδοση μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στις ΗΠΑ και η «δεξαμενή» για μικρότερες ακροδεξιές οργανώσεις. Αυτές οι οργανώσεις χρησιμοποίησαν συχνά την τρομοκρατία, τη βία και πράξεις εκφοβισμού, για να καταπιέσουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες φυλετικές ομάδες.
Αμερικανοί ηγέτες αυτών των οργανώσεων έχουν ταξιδέψει επίσης στη Γερμανία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών για να κάψουν σταυρούς σε δάση και λιβάδια και να κάνουν άλλες ιεροτελεστίες.
Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση η Κου Κλουξ Κλαν στη Γερμανία έχει πολύ μικρό αριθμό μελών, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ακροδεξιά εξτρεμιστική σκηνή.
Ο ρατσισμός της KKK πάντως φαίνεται να έχει επηρεάσει τη δεξιά εξτρεμιστική σκηνή, ενώ υπήρξαν δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών που σχετίζονται με οργάνωση. Για παράδειγμα, το 1992 μια ομάδα ακροδεξιών στο Βρανδεμβούργο επιχείρησε να σκοτώσει έναν Αφρικανό, φωνάζοντας «Κου Κλουξ Κλαν». Ένας από τους άνδρες μάλιστα ζήτησε να κρεμάσουν το θύμα. Ο άνθρωπος τελικά επέζησε με σοβαρούς τραυματισμούς.
Από το 2001, οι αρχές έχουν υπολογίσει 68 εγκλήματα που συνδέονται με την ακροδεξιά οργάνωση, ενώ τα τελευταία χρόνια η σταθερή άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, είχε σαν αποτέλεσμα την αναβίωση της Κου Κλουξ Κλαν στη Γερμανία.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: