Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Το πρώτο κανάλι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι γεγονός

Το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα εγκαινιάστηκε στο Λονδίνο. H υπόσχεση που έδωσαν οι συντελεστές του είναι να μεταδίσουν τις κρυμμένες ιστορίες για τις οποίες αδιαφορούν τα mainstream μέσα ενημέρωσης.
Πίσω από το νέο αυτό κανάλι ενημέρωσης βρίσκεται το Διεθνές Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IOHR), το οποίο θα μεταδίδει διαδικυακά το πρόγραμμά του σε περισσότερες από 20 χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.
«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο των οποίων η φωνή δεν μπορεί να ακουστεί και φαίνεται ότι η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο», δήλωσε η διευθύντρια του IOHR Βάλερι Πέι στο Ίδρυμα Thomson Reuters.
«Υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα κανάλια, αλλά μέχρι στιγμής ούτε ένα δεν είναι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θέλουμε να το φέρουμε μέσα στα σπίτια των ανθρώπων», είπε.
Το προσφυγικό, η ελευθεροτυπία, οι φυλακίσεις δημοσιογράφων, ο εξτρεμισμός, τα δικαιώματα των γυναικών, ζητήματα που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και το αίτημα των απάτριδων σε όλο τον κόσμο θα είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα απασχολούντους δημοσιογράφους του IOHR.
Τα προγράμματα αυτού του καναλιού περιλαμβάνουν, επίσης, για παράδειγμα, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κίνα 30 χρόνια μετά την αιματηρή καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στην Πλατεία Τιενανμέν, τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας στις γυναίκες, τις επιπτώσεις του Brexit στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο.
Η Γιάλντα Χακίμ, μια παρουσιάστρια και δημοσιογράφος του BBC, δήλωσε ότι το κανάλι στοχεύει «να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν» και να «κάνει ελκυστικά τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Τα προγράμματα θα μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας netgem.tv, ενώ στο άμεσο μέλλον θα είναι διαθέσιμα και μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό.
Θα μεταδίδονται στην αγγλική γλώσσα αλλά το IOHR ευελπιστεί ότι μελλοντικά θα μεταδίδονται και σε άλλες γλώσσες όπως φαρσί, τουρκικά, αραβικά και ρωσικά.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: