Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Θ. Τζάκρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η ΝΔ έχει ταυτισθεί με όλους όσοι θέλουν να παίξουν το παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε" στα Βαλκάνια

«Η Νέα Δημοκρατία, κατά ένα παράδοξο τρόπο, έχει ταυτισθεί με όλους όσοι θέλουν να παίξουν το παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε" στα Βαλκάνια εις βάρος, βέβαια, των συμφερόντων και της ασφάλειας της χώρας μας»: αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Πέλλης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την κυκλοφορία αφισών στη βόρεια Ελλάδα, με τις οποίες στοχοποιούνται βουλευτές της συμπολίτευσης αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ολόκληρη η δήλωση της Θ. Τζάκρη προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:
«Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα ορόσημο για τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων και την ανάδειξη της χώρας μας σε εκ νέου πρωταγωνιστή της ειρήνης και της ευημερίας στα Βαλκάνια.
Δυστυχώς όμως, υπάρχουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις που αυτό δεν μπορούν να το αντιληφθούν, και άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατά ένα παράδοξο τρόπο, έχει ταυτισθεί με όλους όσοι θέλουν να παίξουν το παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε" στα Βαλκάνια εις βάρος, βέβαια, των συμφερόντων και της ασφάλειας της χώρας μας.
Προφανώς και δεν περιμέναμε από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής τίποτε περισσότερο από απειλές και εκβιασμούς, αλλά τουλάχιστον από την ΝΔ θα περιμέναμε μια περισσότερο θεσμική και ιστορικά συνεπή στάση από την ταύτισή της με τα τουρκικά και ρωσικά συμφέροντα».
Αφίσες με τα πρόσωπα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης διακινούνται στο διαδίκτυο
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Κοζάνη, αφίσες με τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, οι οποίοι πρόκειται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών διακινούνται στο διαδίκτυο από την Ομάδα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» που έχει ως έδρα την πόλη της Πτολεμαΐδας. Στις αφίσες υπάρχει η φωτογραφία με το όνομα του κάθε βουλευτή και από κάτω αναγράφεται: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;»
Όπως φαίνεται, πρόκειται για εκστρατεία διαμαρτυρίας, στην οποία η συγκεκριμένη ομάδα που δραστηριοποιείται και στο Φέισμπουκ, έχει αναλάβει τη δημοσιότητά της. Στο πρόσφατο παρελθόν, η ομάδα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» είχε αντιδράσει δυναμικά με οργανωμένη κινητοποίηση έξω από το χώρο της εκδήλωσης για την Συμφωνία των Πρεσπών που διοργάνωσε η ηλεκτρονική εφημερίδα vetonews.gr στην Κοζάνη ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση διαμαρτυρίας έκαναν κι έξω από το κλειστό γήπεδο της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη κατά τη διεξαγωγή του αγώνα χειροσφαίρισης, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: