Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Athens Pride 2019: Στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

Στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου είναι αφιερωμένο το σημερινό Athens Pride. Από το μεσημέρι πραγματοποιούνται δράσεις στην πλατεία Συντάγματος, όπου στις 18:30 ξεκινά η παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
Το φετινό Athens Pride συμπίπτει εφέτος με τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall, στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα.
«Το Athens Pride 2019 τονίζει τον ρόλο του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα.
Στις 8 Ιουνίου 2019 θα βγούμε ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατάμε, διεκδικούμε την ελευθερία μας και την ασφάλειά μας από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος μάς ανήκει εξίσου. Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», σημειώνουν οι διοργανωτές.
Μετά την παρέλαση και έως τα μεσάνυχτα στην πλατεία Συντάγματος θα στηθεί ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι με συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά, της Ελένης Φουρέιρα, της Τάμτα και άλλων καλλιτεχνών, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
 
Η Βουλή φωταγωγείται με τα χρώματα του ουράνιου τόξου
Η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 21:00 έως τις 23:30.
Αλ. Τσίπρας για Athens Pride: Εμείς αυτόν το δρόμο έχουμε επιλέξει
Ενόψει της σημερινής παρέλασης υπερηφάνειας που διοργανώνεται και φέτος στην πλατεία Συντάγματος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις». Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει.
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: