Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Αναδίπλωση υπ. Πολιτισμού στο θέμα των παραιτήσεων για το αναβατόριο

Η ηγεσία του υπουργείου έκανε ένα βήμα πίσω στο θέμα των παραιτήσεων, ανακοινώνοντας ότι «μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν αποφασίστηκε αμοιβαία να μη δοθεί συνέχεια».
Την απόφαση να «μη δοθεί συνέχεια» στο θέμα που προέκυψε με το αναβατόριο στην Ακρόπολη, έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα (Δευτέρα) με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο είχε ζητήσει την παραίτηση της προϊσταμένης της ΕΦΑΠΑ και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε όταν ένας 12χρονος μαθητής ΑμεΕ επισκέφτηκε την Ακρόπολη, αλλά δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει το αναβατήριο και τελικά μεταφέρθηκε με… τα χέρια στο μνημείο.
Σήμερα, λοιπόν, η ηγεσία του υπουργείου έκανε ένα βήμα πίσω στο θέμα των παραιτήσεων, ανακοινώνοντας ότι «μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν αποφασίστηκε αμοιβαία να μη δοθεί συνέχεια».
Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με σχετική του ανακοίνωση, είχε υπογραμμίσει ότι η ηγεσία του υπουργείου ήταν ενήμερη εξαρχής για το πρόβλημα με το αναβατόριο.
Καθημερινή επαγρύπνηση
Επίσης, κατά τη σημερινή συνάντηση, το υπουργείο ζήτησε να υπάρχει επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση για το αναβατόριο.
Επίσης, τονίστηκε ότι με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας έχει δοθεί κατεύθυνση από τα τέλη Απριλίου για τη μελέτη και υλοποίηση από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου μιας νέας μόνιμης λύσης για το ευαίσθητο ζήτημα του δικαιώματος της πρόσβασης των ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, η οποία θα συνάδει με τη σπουδαιότητα του μνημείου.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η μελέτη αναμένεται να εισαχθεί σύντομα για γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών δεσμεύτηκε να στείλει εγγράφως προτάσεις για σειρά ζητημάτων «που έχουν επανειλημμένως εντοπιστεί σχετικά με τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου ώστε να ξεκινήσει η άμεση υλοποίησή τους». 
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: