Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Οι αναμάρτητοι ας ρίξουν τον λίθο

Με το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές η Ν.Δ. τρόμαξε και η ίδια η Δεξιά! Οι ερμηνείες πολλές... Θα σταθώ σε μία, την ουσιαστικότερη κατά τη γνώμη μου. Θα εστιάσω στο έλλειμμα του πολιτισμού μας –χωρίς ουσιαστική παιδεία και δημοκρατία–, που κανένα κόμμα δεν το αναφέρει ως ερμηνεία του αποτελέσματος. Ιδιαιτέρως η Αριστερά, που όφειλε και οφείλει ο πολιτισμός να είναι το αληθινό και διαχρονικό πρόσωπό της, που θα την ξεχώριζε από τα άλλα κόμματα που δεν έχουν κύριο σκοπό τους να αλλάξουν τον κόσμο. Ενώ αυτή έχει, για να τον κάνει ανθρωπινότερο, δικαιότερο. Και αυτή η διαρκής επιδίωξή της για τον πολιτισμό θα έδιδε κάποια ποιότητα, γενικά, και στην καθημερινότητά μας και στον πολιτικό πολιτισμό μας, για να μην αγριεύουν τόσο πολύ τα πολιτικά μας ήθη και πάθη. Ο ελλειμματικός μας όμως πολιτισμός, που τρέφεται και από την αλληλοσπαρασσόμενη Αριστερά (στον τόπο μας και σε όλο τον κόσμο) αλλά και ένεκα τόσο της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ενωσης όσο και της καπιταλιστικοποίησής της.
Ετσι, λοιπόν, στον τόπο μας και στον περισσότερο κόσμο, κυβερνάει πια η συντήρηση που γεννάει κοινωνικά αδιέξοδα και φασισμό. Και να προσθέσω και τούτο το αναμφισβήτητο γεγονός που καθόρισε κι αυτό το πώς ψηφίσαμε. Το γεγονός: Ολοι, Δεξιοί, Αριστεροί, Κεντρώοι, Σοσιαλιστές, Αναρχικοί, Κομμουνιστές, Φασίστες, όλοι είμαστε παιδιά Δεξιάς Παιδείας, Νοοτροπίας και Συμπεριφοράς. Και θα είμαστε όσο δεν θα είμαστε σε θέση να υπερβούμε αυτήν την παιδεία. Είμαστε, λοιπόν, παιδιά ενός συνεχούς παλαιοκομματισμού, ενός συνεχούς κοτζαμπασισμού, που έχει καταλάβει ατελείωτα χρόνια το... Πρυτανείο της Ελλάδας, ληστεύοντάς το διαρκώς, οικογενειακώς. Αν όμως είχαμε κάποιον πολιτισμό αντάξιο της Ιστορίας μας και της παιδείας του ορθού λόγου, τότε αυτός ο πολιτισμός θα καθόριζε την ποιότητα της σκέψης μας, τις επιλογές μας, τις συμπεριφορές μας. Κι ένας τέτοιος πολιτισμός θα αντιστεκόταν στην τερατώδη επέλαση του υποπολιτισμού και της υποκουλτούρας του καπιταλισμού, που ισοπεδώνουν στο διάβα τους πολιτισμούς των λαών. Το αποτέλεσμα είναι αυτός ο υποπολιτισμός των ΗΠΑ να αποφέρει στους καπιταλιστές περισσότερα κέρδη από όλες τις βιομηχανίες των όπλων τους.
Αυτός λοιπόν ο «πολιτισμός» θολώνει, συγχύζει την κρίση μας, την αποπροσανατολίζει, και ηλιθιοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους. Και είτε θελημένα είτε αθέλητα πολλαπλασιάζουμε αυτόν τον υποπολιτισμό, τόσο που να μη βλέπουμε, να μη νιώθουμε τον μέγιστο αμεσότατο κίνδυνο της καλπάζουσας οικολογικής καταστροφής μας από τον πιο άγριο και τον πιο ανεγκέφαλο Καπιταλισμό. Που χώνοντας το κεφάλι του όλο και πιο πολύ μέσα στο άπειρο συσσωρευμένο εγκληματικό του χρήμα νομίζει πως αυτός θα γλιτώσει, πως θα είναι πάντα θύτης και ποτέ θύμα.
Τέλος και επειδή για όλα τα μνημόνια και για όλα τα εκλογικά αποτελέσματα και για όλα τα δεινά της Ελλάδας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως ο Τσίπρας, ας τον λιθοβολήσουμε και στις ερχόμενες εκλογές για τα «τερατώδη λάθη του». Ερώτημα: Γιατί δεν φταίει για τα λάθη του και τις αυταπάτες του; Και βέβαια φταίει και λάθη πολλά έκανε και λάθη πολλά αύριο αυτός ή κάποιος άλλος θα κάνει. Μόνο οι πεθαμένοι πολιτικοί δεν κάνουν λάθη και όλοι οι αποθαμένοι. Ενώ οι ζωντανοί, κάνουν και θα κάνουν είτε μικρά είτε μεγάλα. Ο Τσίπρας, όμως, με τις «Δέκα πληγές του Φαραώ» φταίει και ας μην έφαγε το καταπέτασμα της Ελλάδας, ας μην έκλεψε, ας μη ρήμαξε με σκάνδαλα, με απάτες και δάνεια αγύριστα, φταίει! Αλλο αν και πάλι η ανθρωπότητα σήμερα είναι ταπεινωμένη, γονατισμένη και ανήμπορη (ώς την ώρα τουλάχιστον) να αντιδράσει μπροστά στο 1% που κατέχει το σχεδόν 90% του πλούτου της γης και των εργαζομένων της. Οχι, δεν έχουν καμιά σημασία όλα αυτά για την... ευθυκρισία μας και για την... οξυδέρκειά μας! Ο Τσίπρας φταίει, πάει και τελείωσε! 
Γι' αυτό λοιπόν κι ελάτε όλοι οι «γνήσιοι Αριστεροί», που δεν βάζετε νερό στο κρασί σας, όλοι οι «επαναστάτες» τού «όλα ή τίποτα», όλοι οι «αμόλυντοι ΚΚΕδες από τον καπιταλισμό και την αστική τάξη». Ελάτε όλοι οι ασυμβίβαστοι (σιγά καλέ), ελάτε όλοι που δεν σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας, κι ας μη φαίνεται η κόψη, η γυαλάδα του από τις μύγες! Ελάτε όλοι οι «σοσιαλιστές», κόκκινα χαλιά της λιτότητας. Ελάτε όλες οι πληρωμένες, όλες οι σκατωμένες πένες. Ελάτε οι «συνδικαλιστές» των διαλυμένων και αλληλομισούμενων Συνδικάτων. Ελάτε όλοι οι ηλίθιοι, πάντα συμμαχούντες και πάντα αήττητοι. Ελάτε και όλοι εσείς, οι των Γραμμάτων και των Τεχνών, όσοι από εσάς θύετε πάντα στη ματαιοδοξία σας. Ελάτε όλοι οι καθηγητάδες και όλοι οι ακαδημαϊκοί, όσοι από εσάς και χθες και σήμερα υπηρετείτε τη συντήρηση. Ελάτε και όλοι εσείς οι «άγιοι μητροπολίτες», φασίστες, που κάνατε τον Χριστό δικό σας, ενώ δεν σας ανήκει με το φραγγέλιο Του και την Επί του Ορους Ομιλία Του. Ελάτε, λοιπόν, όλοι οι... αναμάρτητοι ΠΡΩΤΟΙ να ρίξουμε τους λίθους του αναθέματος για να δούμε και πάλι το... φως το αληθινό της Δεξιάς στις 7 Ιουλίου.

Μήτσος Κασόλας - Συγγραφέας
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: