Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Δόξα Μελισσίου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-3)2-3. Νίκη χαρακτήρα «Μαριν-αρισμένη» με «υλικά» Τανταλίδη

Αν πω ότι παρακολουθήσαμε σήμερα ένα ποιοτικό και πλούσιο παιχνίδι, κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ψεύτης σε όσους ήταν παρόντες και το παρακολούθησαν. Εντούτοις η σπουδαία νίκη για την Πέλλα, δεν σηκώνει καμία εκπτωτική προσέγγιση ως προς την σημασία και το μέγεθός της απ' όλες τις απόψεις...
Όλα σήμερα κύλησαν ανέλπιστα... Τόσο το πολύ σημαντικό προβάδισμα που πήραν σχετικά εύκολα οι φιλοξενούμενοι με την συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου της αναμέτρησης, όσο και ο αβίαστος τρόπος που πέτυχαν να ξαναμπούν στον παιχνίδι οι γηπεδούχοι.
Στο πρώτο ημίχρονο και λόγω της απαίτησης που επέδειξαν οι δύο ομάδες μέσα στο γήπεδο και λόγω της εξέλιξης του αγώνα, η Πέλλα δικαιούται ξεκάθαρα να είναι η ομάδα που είχε την παράσταση μιας εύκολης διαγραφόμενης νίκης. Ευκαιρίες πολλές δεν δημιουργήθηκαν μπροστά στα δύο τέρματα και οι μόνες άξιες αναφοράς είναι αυτές των Πολυχρονόπουλου στις αρχές του αγώνα και Μπρατσούδη προς το τέλος του ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους και η τυχερή-άτυχη του Κυζιρίδη για τους γηπεδούχους, λίγο πριν η Πέλλα πετύχει το 0-3. 
Η Πέλλα ευτύχησε να προηγηθεί με δύο καθαρά πέναλτι στο 7' και στο 14' που εκτέλεσε εύστοχα ο Μαρίνος Τανταλίδης, πέναλτι που κέρδισαν με πολύ καλές προσπάθειες και μπάσιμο μέσα στην περιοχή. ο Πολυχρονόπουλος στην πρώτη περίπτωση και ο Τοπάλης στην δεύτερη. Κακή η αμυντική αντίδραση και στις δύο περιπτώσεις από το Μελίσσι, η πρώτη με τον Κυργερίδη θύτη και η δεύτερη με τον Τζάτζη, σε φάσεις που είχαν προοπτική για την Πέλλα, αλλά όχι και την άμεση επικινδυνότητα για το τέρμα του Δεληχατζή. Η Πέλλα που της ήρθαν όλα βολικά και στα μέτρα της, δεν έχασε την ευκαιρία απέναντι στους αποσβολωμένους γηπεδούχους και ξαναχτύπησε για τρίτη φορά στο 25', όταν μετά από φάουλ του Μπουράκη, ο Πλιόγκας αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει αρχικά εντυπωσιακά ενστικτωδώς ο Δεληχατζής, αλλά στην επαναφορά ο «καυτός» σήμερα Μαρίνος Τανταλίδης, με ψύχραιμο κοντινό σουτ να την στείλει στα δίχτυα. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο 30' μετά από μια απολύτως ελεγχόμενη φάση από την μεσοαμυντική γραμμή της Πέλλας, η οποία εξελίχθηκε από το πουθενά σε ιδανικό στρώσιμο στα πόδια του ικανού σουτέρ Κυργιρίδη, ο οποίος μ' ένα ασύλληπτο σουτ(δυστυχώς ούτε η κάμερα το συνέλαβε) εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στο βάθος της εστίας του Δομουκτσίδη, μειώνοντας το σκορ και δίνοντας ελπίδες στη Δόξα.
Η Δόξα που μπήκε πιο ζωηρή και απαιτητική στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορεί δημιουργικά να κάνει και πολλά πράγματα αφού οργανωτικά δεν είχε τις λύσεις, απέναντι σε μια Πέλλα που έδειξε μεν προσωρινά να αποσυντονίζεται από τις δύο αναγκαστικές αλλαγές των Ιωσηφίδη και Μπρατσούδη και να παίζει με την «φωτιά», αλλά να διατηρεί μια συνέπεια και σταθερότητα στην μεσοαμυντική της τακτική. Οι γηπεδούχοι στο 62' κατάφεραν σε μία φάση που δεν μύριζε γκολ, από χτύπημα φάουλ σχεδόν από τον κέντρο του γηπέδου και μακρινή κεφαλιά του Τζάτζη, να μειώσουν κι άλλο το σκορ και να δώσουν άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ενδιαφέρον όμως που παρέμεινε μόνο ενδιαφέρον, αφού στο υπόλοιπο διάστημα ο τρόπος των επιθέσεων της Δόξας έγινε προβλέψιμος από τους ποδοσφαιριστές της Πέλλας, που έκλεισαν όλους τους χώρους και δεν άφηναν σχεδόν υποψία απειλής προς το τέρμα του Δομουκτσίδη. Παρά την σχετική ζωντάνια των γηπεδούχων και τον προσωρινό ενθουσιασμό από την μείωση του σκορ σε 2-3, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο κι αυτοί που έχαναν τις ευκαιρίες κυρίως με επικίνδυνες κεφαλιές των Τανταλίδη, Παπαδόπουλου, Παναγιωτέλη και Μπουράκη από καλές θέσεις. Η Πέλλα που έκανε σύμφωνα με την εξέλιξη τα εύκολα δύσκολα, δεν απειλήθηκε ούτε στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο κ. Σιδηρόπουλος και μοιραία πανηγύρισε μια σημαντική νίκη, σε μια έδρα που δεν είχε τα τελευταία χρόνια και τις καλύτερες αναμνήσεις.
Δίκαιη και σημαντική από βαθμολογικής, αγωνιστικής και ψυχολογικής πλευράς η νίκη της Πέλλας, που όπως και με τους Προμάχους την προηγούμενη αγωνιστική, είχε πάθος, με σωστή τακτική διαχείριση και αντίδραση στις δύσκολες συγκυρίες του αγώνα και ιδιαίτερα στο σημείο που ο διαφαινόμενος θρίαμβος σχεδόν προσέγγισε το ανεπανάληπτο... στραπάτσο. Κορυφαίοι για την Πέλλα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να έχουν την δική τους συμβολή ανάλογα με τους ρόλους τους, εκτός του σκόρερ Τανταλίδη, οι Πολυχρονόπουλος, Τοπάλης, Καρατζιάς, Παναγιωτέλης και ο Ιωσηφίδης το διάστημα που αγωνίστηκε. Στο Μελίσσι το ταλέντο περισσεύει, αλλά εμφανώς απουσιάζει η εμπειρία, ως φυσιολογικό αποτέλεσμα της φετινής ριζικής ανανέωσης. Είναι ομάδα όμως που παλεύει και επιμένει ακόμα και στην πιο απίθανη εξέλιξη ενός αγώνα(άλλωστε αυτό ήταν και το στοιχείο που χαρακτήριζε και την Αναγέννηση Γ. στα πρωταθλήματα της Α1, ομάδα από την οποία προήλθαν και οι περισσότερες μεταγραφές των γηπεδούχων) και είναι σίγουρο ότι αυτό κάποια στιγμή η τύχη, η συγκυρία, η προσπάθεια θα της το ανταποδώσει. Κορυφαίος των γηπεδούχων ο Τζάτζης και δραστήριοι οι Κυζιρίδης, Κοκκινίδης.
Αψεγάδιαστη η διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Σιδηρόπουλου, Κεσίσογλου Γ. και της κας Κουπαράνη.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα υποδέχεται τον Ορφέα Ριζαρίου και το Μελίσσι φιλοξενείται από τον Εθνικό Γιαννιτσών.
►Άριστη φιλοξενία από τους ανθρώπους της Δόξας Μελισσίου.
►Απόντες για την Πέλλα, Βογιατζής, Κατσαμακτσής, Κιοσελάκης, ενώ για το Μελίσσι οι Ζούζουλας, Δουλκερίδης.
►Θερμές ευχαριστίες στον Κυριάκο Παπαντωνίου και το PellaSports για το φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα.
►Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από το μπάρμπεκιου στην προπόνηση της Παρασκευής της Πέλλας.
Οι συνθέσεις
Δόξα Μελισσίου(Γυριχίδης): Δεληχατζής, Χατζηδάκης(Μητρέντζης 55'), Κοκκινίδης, Κυργερίδης, Τζάτζης, Ξανθόπουλος(Τσάλμας 90'), Γεωργιάς(Λητοβολής 46'), Πισμισάκης, Κυζιρίδης, Θεοδωρούδης, Τοπαλίδης(Σαρρής 75').
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Παναγιωτέλης, Βασιλάκογλου, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Ιωσηφίδης(Πρέτσι 38', Στάγκος 90'+), Τοπάλης, Μπουράκης, Πολυχρονόπουλος(Καμπούρης 75'), Καρατζιάς, Μπρατσούδης(Παπαδόπουλος Γ. 59').
Μια προσφορά















Δεν υπάρχουν σχόλια: