Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας τώρα!

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας και ταυτόχρονα να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:
«Να επιταχθούν νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.
Να επιταχθούν οι μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα. Τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό να γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια και τις κρατικές κατευθύνσεις.
Να ενταχθούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να αξιοποιηθούν για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού -που δεν απαιτείται νοσηλεία- στα ιατρεία τους και με κατ' οίκον επισκέψεις.
Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών.
Αντί για αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου της Υγείας ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Η συμφωνία κυβέρνησης - επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας εκτινάσσει το ύψος της αποζημίωσης, που θα παίρνουν από τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Για κάθε νοσηλεία κρούσματος κορονοϊού σε κρεβάτι ΜΕΘ σε ιδιωτική κλινική, ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει στον ιδιοκτήτη της κλινικής αποζημίωση 1.600 ευρώ τη μέρα αντί για 800 ευρώ που έδινε μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα δώρα προβλέπονται και για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.
Με αυτόν τον τρόπο τελικά ο ιδιωτικός τομέας όχι μόνο δεν υπηρετεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά συνεχίζει να το αρμέγει, αφού δεν επιτάσσεται αλλά επιδοτείται από τον ΕΟΠΥΥ, από πόρους που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι δηλαδή.
Στην ίδια λογική κινούνται και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που εστιάζει την κριτική του στο ποσό της αποζημίωσης και στο ποιοι όμιλοι ευνοούνται, προσπερνώντας αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα, όπως διεκδικούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό: Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας τώρα! Κι όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη!».
 
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: