Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

«Προσευχηθείτε σπίτια σας, όχι στις εκκλησίες»

Μήνυμα προς τους πιστούς εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού έστειλε σήμερα (Παρασκευή) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Μιλώντας από τη Μονή Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας στη Λιβαδειά, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν στα σπίτια τους και να μην πάνε στις εκκλησίες.
Μεταξύ άλλων, ο Ιερώνυμος ζήτησε «όλοι μαζί... να προστατεύσουμε την ιερότητα της ζωής μας και των συνανθρώπων μας» και αναφέρθηκε τόσο στη Θεία Πρόνοια, όσο και την προσωπική ευθύνη του κάθε χριστιανού.
Επίσης, αναφέρθηκε στην έκτακτη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία προέτρεψε τους πιστούς σε κατ' οίκον προσευχή, αλλά και για τα προληπτικά μέτρα που έλαβε για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της αόρατης απειλής του ιού. Παράλληλα, επαίνεσε και ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τους κρατικούς λειτουργούς για τις θυσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλουν.
Τέλος, αναφερόμενος στην αναστολή των Ακολουθιών εν όψει της εορτής του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως «ο πόνος» κληρικών και λαϊκών είναι μεγάλος, ενώ απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να υπάρξει διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: