Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Κανένας μόνος του στην κρίση

Στις δύσκολες ώρες που όλοι βιώνουμε τούτο τον καιρό εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που περνούν ακόμη δυσκολότερα. Συμπολίτες μας που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης επηρεάζει τα πιο φτωχά, τα πιο αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Από άμεση αντίληψη γνωρίζουμε δεκαπέντε (τουλάχιστον) τέτοιες οικογένειες στην πόλη μας.
Απευθυνόμαστε λοιπόν για μια ακόμη φορά σε όλους και όλες εσάς, που στηρίξατε τις προσπάθειες βοήθειας στους πρόσφυγες, τώρα πια ως Ομάδα Αλληλεγγύης για Όλους, για να μην αφήσουμε τους ανθρώπους αυτούς μόνους τους στην κρίση. Η αλληλεγγύη να γίνει όπλο στα χέρια μας. Να μην περάσει η λογική «της ανοσίας της αγέλης».
Συγκεντρώνουμε:
1) τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, λάδι, κονσέρβες, γάλατα κ.λπ.),
2) είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτί υγείας και κουζίνας, χαρτοπετσέτες, απορρυπαντικά, αντισηπτικά κ.λπ.),
3) ρούχα: α) για αγόρια 5, 8, 10 και 15 ετών και β) για κορίτσια 2, 13 και 17 ετών. (Παρακαλούμε τα ρούχα να είναι μόνο αυτά. Δεν χρειάζονται άλλα σ’ αυτή τη φάση και υπάρχει δυσκολία αποθήκευσης).
Τόπος συγκέντρωσης: γραφείο Θέμη Αχτσιόγλου (Προνοίας 2, Γιαννιτσά, κοντά στο παλιό πρακτορείο του ΚΤΕΛ).
Ώρες: από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, μετά από επικοινωνία στο τηλέφωνο 6976640587.
Εννοείται πως όλοι μας παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας μέσα στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί από τις δημόσιες αρχές, τηρώντας ταυτόχρονα τα μέτρα κυκλοφορίας που έχουν ανακοινωθεί.
Σε περίπτωση που γνωρίζετε και άλλους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τα είδη που συγκεντρώνουμε, μπορείτε να μας ενημερώσετε, με απόλυτο βέβαια σεβασμό στην πολύ ευαίσθητη αυτή κατάσταση.
Μένουμε στο σπίτι, αλλά μένουμε άνθρωποι.
Χρηστικές πληροφορίες για όσους και όσες ενδιαφέρονται να βοηθήσουν
  • Για τη μεταφορά των πραγμάτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έντυπο Β ή να στείλετε sms στο 13033 με την ένδειξη 4 ("κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη").
  • Για να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία κινδύνου, μπορείτε να χτυπάτε το κουδούνι με την ένδειξη "Θέμης Αχτσιόγλου", να ανοίγετε την εξώπορτα και να αφήνετε τα πράγματα στην είσοδο της οικοδομής (οδός Προνοίας 2, κοντά στο παλιό πρακτορείο του ΚΤΕΛ).
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: