Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Μετά τα χειροκροτήματα έρχονται οι απολύσεις

Μετά τα χειροκροτήματα και τα ευχαριστήρια στους «ήρωες πολεμιστές του ΕΣΥ» έρχονται τα απολυτήρια για τους επικουρικούς γιατρούς.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) τη Μεγάλη εβδομάδα επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» ενημερώθηκαν από την γραμματεία της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων ότι το φθινόπωρο θα απολυθούν. Πρόκειται για επικουρικούς γιατρούς των οποίων, ενώ η διάρκεια της σύμβασης που προβλεπόταν αρχικά ήταν 3 έτη στη συνέχεια μειώθηκε σε ένα έτος.
Μετά από παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ, αρχικά η διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ το απέδωσε «σε λάθος» το οποίο «θα διορθωθεί», αλλά μετά από μετά από ένα ατελείωτο μπαλάκι ευθυνών στις πλάτες των γιατρών, μεταξύ της διοίκησης του «Δαφνί», της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και πάει λέγοντας έγινε γνωστό ότι οι επικουρικοί γιατροί θα απολυθούν, καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Η ΟΕΝΓΕ ζητά να πάρει πίσω η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την απόφασή της καθώς και να διορίσει όλους τους υπηρετούντες επικουρικούς γιατρούς σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β'.
Αλγεινή εντύπωση πάντως προκαλεί η είδηση για απολύσεις επικουρικών γιατρών εν μέσω πανδημίας τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δεσμευτεί δημοσίως πολλάκις ότι τόσο οι επικουρικοί γιατροί όσο και το παραϊατρικό προσωπικό που προσλαμβάνονται τώρα με ετήσιες και διετείς συμβάσεις θα παραμείνουν στο σύστημα υγείας και μετά το πέρας των χρονικών ορίων που προβλέπουν οι συμβάσεις τους.

Ντάνι Βέργου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: