Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Το πρόγραμμα και το ωράριο λειτουργίας του Ιατρείου και του Φαρμακείου στην Πέλλα

Όπως ήδη πιστεύω οι περισσότεροι έχετε πληροφορηθεί και γνωρίζετε, υπάρχουν διαφοροποιήσεις τόσο στην λειτουργία του Ιατρείου, όσο και σ' αυτή του Φαρμακείου στην Πέλλα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 
Το Ιατρείο έχει αναστείλει την λειτουργία του μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, δεδομένης της «προσωρινής», πλην παρατεταμένης με τα όποια τοπικά προβλήματα υπάρχουν και προκύπτουν, «απόσπασης» της Ιατρού στο Νοσοκομείο για «ενίσχυση» του ΕΣΥ. Το τι θα συμβεί από βδομάδα, κι αν και κατά πόσο θα έχουμε με βεβαιότητα γιατρό στην Πέλλα, κανείς δεν γνωρίζει, ούτε το ίδιο «επιτελικό» και «θωρακισμένο» μας κράτος, που πηγαίνει βλέποντας και κάνοντας... Μπορεί η πολύ χρήσιμη άυλη συνταγογράφηση να είναι η ευχάριστη εξέλιξη των τελευταίων ημερών και της πανδημίας γενικότερα, εντούτοις ελάχιστοι γνωρίζουν την σωστή χρήση της εφαρμογής, ακόμα κι αν πρόκειται για τους γιατρούς ή τους φαρμακοποιούς, πόσο δε μάλλον για τους απλούς πολίτες. Σίγουρα θα πάρει χρόνο η εξοικείωση με την εφαρμογή, κι ακόμη πιο σίγουρα αυτός ο χρόνος δεν είναι από πλευράς καταλληλότητας, αυτή η πολύ κρίσιμη και ανασφαλής υγειονομικά χρονική περίοδος. Ας ελπίσουμε ότι το Ιατρείο τελικά θα λειτουργήσει έστω περιστασιακά κάποιο διάστημα, διευκολύνοντας κυρίως τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση ή δυνατότητα στις νέες τεχνολογίες και σε άλλες λύσεις ΠΦΥ ή συνταγογράφησης, που σ΄ αυτό το διάστημα των 14 ημερών ξαφνικής αναστολής λειτουργίας του Ιατρείου, αφέθηκαν εντελώς στην τύχη τους, μόνο με κάποιες δομές διαθέσιμες, που δυστυχώς δεν μπορούν να καλύψουν και να εξυπηρετήσουν αίφνης απροετοίμαστες, όλες τις έκτακτες ή τακτικές ανάγκες όλου του πληθυσμού...
Για την λειτουργία του Φαρμακείου τώρα, που τα πράγματα φαίνονται και είναι πιο ξεκάθαρα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας «μετασχημάτισε» σε συνεχές το ωράριο λειτουργίας όλων των Φαρμακείων(και του δικού μας φυσικά), ορίζοντας το από 8:30 πμ έως 16:30 μμ, χωρίς να αλλάζει κάτι στις ημέρες λειτουργία τους, που ήταν από Δευτέρα έως και Σάββατο. Δείτε τις ανακοινώσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια: