Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Δεν... κρατιέται ο Ιερώνυμος και ζητά άνοιγμα εκκλησιών

Ζυμώσεις φημολογείται ότι υπάρχουν στο εσωτερικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το άνοιγμα των ναών να βρίσκεται στο επίκεντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων «Ορθοδοξία» η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την ιεραρχία φαίνεται πως είναι η χθεσινή φιέστα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, την οποία αποδέχθηκε το Μαξίμου, καθώς η γνωστή τραγουδίστρια έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έξω από την πρωθυπουργική κατοικία.
Σύμφωνα,  πάντα, με το πρακτορείο ο Ιερώνυμος , στην επιστολή του προς τη Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία δεν θα δεχθεί περαιτέρω υποχωρήσεις σε θέματα λειτουργίας και λατρείας.
Η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι η επιστολή κινείται σε σκληρούς τόνους, ενώ φαίνεται πως αυτή θα αποτελέσει το επίκεντρο στην αυριανή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, καθώς δεν είναι λίγοι οι ιεράρχες που έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται δημόσια για την κατάσταση με τους ναούς.
Σημειώνεται ότι η ιεραρχία έχει αποφασίσει τον εορτασμό της Ανάστασης στις 26 Μαΐου και ενδεχομένως ο Αρχιεπίσκοπος επιχειρεί να προλάβει τυχόν νέα παράταση μέτρων.
Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία της Εκκλησίας καλείται να τοποθετηθεί επίσημα για την ύπαρξη της επιστολής και το περιεχόμενό της.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: